enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Yılbaşı Tedbirler perşembe günü sabaha kadar devam edecek”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Yılbaşı Tedbirler perşembe günü sabaha kadar devam edecek”
31 Aralık 2024
29
A+
A-

İstanbul, yeni yılın ilk gününde tarihin en büyük gösterilerinden birine sahne olacak. “Dün Ayasofya, Bugün Emevi, Yarın Aksa” yürüyüşü için yüz binlerce kişi Galata Köprüsü’nde buluşarak, dünyaya Filistin’e destek mesajı verecek.

UHA / İnternational News Agency

Yılbaşı tedbirlerine ilişkin bilgi veren Yerlikaya, “309 bin kolluk personelimize görev verdik, büyük bir hazırlık yaptık. Emniyet 207 bin, 99 bin jandarma, denizlerimizde 3 bin sahil güvenlik arkadaşlarımıza görev yazdık. Hem asayiş hem trafik bakımından görevlendirmeler yaptık. Trafikle ilgili emniyet ve jandarma 30 binin üzerinde arkadaşımızı görevlendirdik. 36 bin 527 araç görevlendirmesi yaptık, binek araç, motosiklet, hava ve deniz araçları olmak üzere” dedi.

Yerlikaya, yılbaşında uygulama noktalarıyla ilgili, “Daha önceki gördüğünüz, bildiğiniz uygulama noktalarının fevkinde tedbirler aldık” diye konuştu.

Tedbirler perşembe günü sabaha kadar devam edecek

Yılbaşında polisin 6 bin 862 noktada, jandarmanın ise 3 bin 923 uygulama noktasında görev yapacağını belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:

Tedbirlere bu sabah başladık, 3 gün kesintisiz devam ediyor arkadaşlarımızın çalışmaları. Perşembe günü sabah 08.00’e kadar devam edecek. Göç İdaresi Başkanlığı’mızın da 1350 personel, 270 mobil göç araçlarımızla bu 3 gün boyunca her zaman yapmış olduğumuz kontrollerimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. AFAD her zaman olduğu gibi hazır, 502 araç, 4 bin 200 personelle. Onlar da devamlı görevlerinin başında. 112 Acil Çağrı istasyonlarımızda 9 bin 180 arkadaşımız devamlı vatandaşlarımızdan gelen çağrıları, talepleri bekliyorlar. Toplam 325 bine yakın İçişleri ailemizin kıymetli personeli vatandaşımızın yeni yılı huzur, güven, esenlik ortamında karşılamasıyla ilgili görevlerinin başında.

Bakan Yerlikaya, soru üzerine, vatandaşların yeni yılı toplu olarak karşılayacakları yerlerde tedbir alındığını söyledi.

Trafiğe çıkacak vatandaşlara uyarıda bulunan Yerlikaya, “Alkolle ilgili sadece kendi yaşamını değil, başkalarının da yaşamını tehlikeye atmamak adına sorumlu olmaya davet ediyoruz. Biz alkol muayenesiyle ilgili cezai işlem, denetim yapmakla ilgili bütün tedbirlerimizi aldık. Önceden 2 yerdeysek şu anda 20 yerdeyiz” diye konuştu.

Kaçak veya sahte alkollü içkiye yönelik operasyonlar

Yerlikaya, her yıl düzenli olarak kaçak ya da sahte alkolle ilgili emniyet ile jandarma birimlerinin büyük hassasiyet gösterdiğine dikkati çekti.

Bu kapsamda son 2 aylık verileri paylaşan Yerlikaya, şunları ifade etti:

Sadece son 2 ayda 295 bin litre sahte, kaçak alkol ele geçirildi yapmış olduğumuz 820 operasyonda. Bu operasyonlarda 25 kişi tutuklandı. Bu yıl içinde yapmış olduğumuz operasyonlarda da 1 milyon 723 bin litre kaçak, sahte alkol yakalandı, bunlarla ilgili işlem yapıldı. Maalesef bunların kullanımından 37 vatandaşımız vefat etti. Geçmiş yıllarda da olduğu gibi bundan sonra da sahte, kaçak alkol üreten, bunları satan, bunları hizmet olarak sunan her yerle ilgili denetimlerimizi artırarak devam ettireceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.