enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Balıkesir’de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Balıkesir’de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
25 Aralık 2024
28
A+
A-

Balıkesir’in Karesi ilçesinde patlayıcı üretilen fabrikada patlama meydana geldi. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. TRT Haber’e konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, patlamanın teknik bir nedenden dolayı meydana geldiğini, herhangi bir sabotaj ihtimalinin bulunmadığını söyledi.

İlçeye bağlı kırsal Kavaklı Mahallesi’nde faaliyet gösteren mühimmat fabrikasının kapsül üretimi yapılan bölümünde henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamanın ardından başta vali olmak üzere arama kurtarma, sağlık ve AFAD ekiplerinin kısa sürede olay yerine ulaştığını ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktaran Yerlikaya, idari olarak da tahkikat başlatıldığını vurguladı.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

12 kişi hayatını kaybetti

Patlama sonucu yaralananların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Yerlikaya, 12 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Yerlikaya, “Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine, oradaki mesai arkadaşlarına ve bütün Balıkesir hemşerilerimizin her birine başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Bakan Memişoğlu: 5 yaralı vatandaşımız tedavi altına alındı

Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Balıkesir’in Karesi ilçesinde mühimmat fabrikasında patlama yaşandığını üzülerek öğrendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“12 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 yaralı vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için tedavilerini yakından takip ediyoruz. Rabb’im, ülkemizi ve insanımızı her türlü kazadan, beladan ve afetten muhafaza eylesin.”

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, patlama sonrası ekiplerin hemen bölgeye yönlendirildiğini bildirdi.

“Soğutma çalışmaları devam ediyor”

Patlamanın, ZSR Patlayıcı Üretim Tesisi’nde saat 08.25’te meydana geldiğini belirten Ustaoğlu,  “Şu an tüm ekiplerimizle olay yerindeyiz. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Milletimize geçmiş olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Ustaoğlu, patlama sırasında içeride 16 işçinin bulunduğu yönünde tespitleri olduğunu ifade etti.

Patlamanın teknik bir nedenden dolayı meydana geldiğini aktaran Ustaoğlu, herhangi bir sabotaj ihtimalinin olmadığını söyledi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

“Çok fazla geniş alana sirayet etme durumu yok”

Vali Ustaoğlu, çökmenin sadece tesisin kapsül üretimi yapılan binasında olduğu bilgisini verdi.

Diğer binalarda cam kırığı şeklinde hasarlar oluştuğunu dile getiren Ustaoğlu, “Çok fazla geniş alana sirayet etme durumu yok. Sadece bina çökmüş durumda.” dedi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamayla ilgili Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, 1 başsavcı vekili koordinesinde 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Işıkhan: 2 başmüfettiş ve 1 müfettiş görevlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Balıkesir’in Karesi ilçesinde bir mühimmat fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Patlamayı araştırmak üzere 2 başmüfettiş ve 1 müfettişin görevlendirildiğini belirten Işıkhan, sürecin Bakanlık tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.

DMM: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” denildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.