enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(UDİAD) Başkan Yardımcısı Özçubukçu, “Ankara, Bakü ile Erivan arasındaki diyaloğun dışında kalamaz”

(UDİAD) Başkan Yardımcısı Özçubukçu, “Ankara, Bakü ile Erivan arasındaki diyaloğun dışında kalamaz”
18 Aralık 2024
39
A+
A-

Uluslararası Diplomatik İlişkiler, Akademik Araştırmalar ve Eğitim Derneği (UDİAD) Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mehmet Gökhan Özçubukçu, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerinin Türkiye-Ermenistan meselelerinden izole etmenin tarihsel açıdan yanlış olduğunu kaydetti.

 

(UDİAD) Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mehmet Mehmet Gökhan ÖZÇUBUKÇU - Uluslararası Diplomatik İlişkiler ...Gökhan Özçubukçu, “Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri ve Türkiye-Ermenistan normalleşmesi“nin ele alındığı toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara’nın dış politika önceliklerinden biri olan bölgede uzun vadeli barış ve istikrar için bir şans olduğunu söyledi.

Uzman Mehmet Gökhan Özçubukçu, Türkiye’nin, Bakü ile Erivan arasındaki barış anlaşmasının imzalanmasını Güney Kafkasya’da uzun vadeli istikrara yönelik mümkün olan tek adım olarak gördüğüne dikkat çekerek, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin, Erivan-Ermenistan meselelerinden izole etmenin tarihsel açıdan yanlış olduğunun da altını çizdi.

“Ankara, bölgeye barış ve istikrar getirmeye çalışan Bakü ile Erivan arasındaki diyaloğun dışında kalamaz” diye konuşan Özçubukçu, Türkiye’nin 44 gün süren Vatanseverlik Savaş sırasında Azerbaycan’ın adil tutumuna açık destek verdiğini hatırlattı.

(UDİAD) Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mehmet Gökhan Özçubukçu, Türkiye’nin Güney Kafkasya’daki jeopolitik girişimlerinin Türk Dili konuşulan ülkelerde yakından takip edildiğini belirterek, bu durumun Ankara ile işbirliğinin de güvenlik sektörü açısından giderek faydalar sağladığını açıkça gösterdiğinin altını çizdi.

Sonuç olarak Türkiye’nin Kazakistan ve Özbekistan ile ortaklığının son birkaç yılda yoğunlaştığını dile getiren Özçubukçu, “Bu, ortak askeri tatbikatlarda ve istihbarat paylaşımında kendini gösterdi. Orta Asya ülkelerinde Türk yapımı İHA’lara ilgi ciddi oranda arttı” diye konuştu.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mehmet Gökhan Özçubukçu, Erivan’ın bölgesel iletişimin açılması konusundaki yıkıcı tutumuna dikkat çekerek, bunun da Azerbaycanla barışa ulaşma sürecini yavaşlattığını vurguladı.

Özçubukçu, Batı’nın, özellikle de ABD’nin desteğini kazanan Ermenistan’ın  mevcut liderliğinin ise Moskova’dan uzaklaştığını ve Rus tarafının iletişim yollarının güvenliğini sağlama hakkını tanımayı reddettiğini belirtti.

(UDİAD) Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mehmet Gökhan Özçubukçu,”Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri ve Türkiye-Ermenistan normalleşmesi“nin ele alındığı toplantıda konuşmasını şöyle noktaladı:

“Aslında Washington, Erivan’ın yardımıyla Moskova’nın bölgedeki nüfuzunu azaltıyor ve Rusya Federasyonu’nu bypass ederek Orta Asya ülkeleri üzerinden yolunu bulmaya çalışıyor”

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.