enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:37 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:55 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:44 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:21 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:21 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:10 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı
00:04 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:03 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:02 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
11:19 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:58 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, gençleri Hakkari’ye davet etti

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, gençleri Hakkari’ye davet etti
9 Kasım 2024
26
A+
A-

* Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, kış sporlarına meraklı olan gençlere Hakkari’de gerçekleştirilecek olan Mergabütan Gençlik Kampına katılmaları çağrısında bulundu.

* Kampa katılacak gençler için temel kayak eğitiminin yanı sıra farklı kış sporlarıyla tanışma etkinlikleri de düzenlenecek. 

Doğal parkurları ve kristal kar yapısıyla kış turizminin önemli merkezlerinden bir olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Mergabütan Kayak Merkezi’nde Gençlik Kampı düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Mergabütan Eğitim Tesisi ve Kamp Merkezi, kış sporlarına meraklı olan gençleri ağırlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bölge Osman Aşkın Bak kimdir? Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kaç yaşında ve nereli? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haberillerde yaşayan gençleri 14 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mergabütan Gençlik Kampına davet etti.

Bakan Bak, Hakkari’nin kış turizmi anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Uzun yıllar terörün gölgesinde kalan Hakkari, huzur ve güvenin tesis edilmesiyle etkinliklerin, spor organizasyonlarının gözde yeri olmaya başladı. Mergabütan Kayak Merkezi, her yıl ağırladığı binlerce ziyaretçiyle kentteki kış turizminin dolayısıyla da kış sporlarının gelişmesine katkı sağlıyor. Ülkemizin kış sporlarında başarılı olmasını istiyoruz. Bu amaçla Mergabütan Kayak Merkezinde bakanlık olarak Eğitim Tesisi ve Kamp Merkezi inşa ettik. 5 yıldızlı otel konforundaki tesisimizde kış sporlarına meraklı olan gençlerimize yönelik olarak kamp düzenleyeceğiz. Bölge illerde yaşayan tüm gençlerimizi kampımıza bekliyorum. Ailelere sesleniyorum; çocuklarınızı kampımıza gönderin. Gençlerimiz kamp süresince uzman antrenörlerimiz nezaretinde kayak eğitimi alıp farklı kış spor dallarıyla tanışma imkanı bulacak. Onların hem fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı hem de doğayla iç içe vakit geçirerek çevre bilinci kazanmalarını ve iletişim becerilerini geliştirmeleri amaçlıyoruz.” dedi.

Kampa katılacak 560 gence kayak eğitimi verilecek

14 Kasım-30 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kamp faaliyeti mevsim koşulları göz önünde bulundurularak 7 dönem olarak belirlendi. 3 dönem kız ve 4 dönem erkek kampı olmak üzere toplamda 560 gencin misafir edilmesi planlanıyor. Gençlik kampı 2025 yılında da gençleri misafir etmeye devam edecek.

Kampın ilk döneminde komşu illerde yaşayan gençler ağırlanacak. Diğer altı dönemde ise 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen illerde yaşayan gençler misafir edilecek.

Gençlik Kampında temel kayak eğitiminin yanı sıra kayak, kızak, kar voleybolu, kar simidi gibi kayak sporlarıyla tanışma etkinliği, havuz etkinliği ve gece etkinlikleri gerçekleştirilecek. Kampa katılmak isteyenler başvurularını bulundukları şehirlerdeki gençlik merkezlerine yapabilecek.

Beşer gün sürecek kamp dönemleri ise şu şekilde planlandı;

1. Dönem – (Erkek) 14-18 Kasım (Van–Şırnak)

2. Dönem – (Erkek) 21-25 Kasım (Gaziantep- Osmaniye)

3. Dönem – (Kız) 28 Kasım-02 Aralık (Gaziantep-Osmaniye)

4. Dönem – (Erkek) 05-09 Aralık (Malatya-Kahramanmaraş)

5. Dönem – (Erkek) 12-16 Aralık (Hatay-Adıyaman)

6. Dönem – (Kız) 19-23 Aralık (Malatya-Kahramanmaraş)

7. Dönem – (Kız) 26-30 Aralık (Hatay-Adıyaman)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.