enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu
23 Ekim 2024
25
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türk dünyasının aralarındaki işbirliğini, kardeşliği, dostluğu, daha fazla artırması, daha sıkı bir dayanışma içerisinde hareket etmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur.” dedi.

Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından bir otelde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, 1991’de bağımsızlığını kazanan Kazakistan’a ve Kazakistan halkına, TBMM ve temsil ettikleri milli irade adına tebriklerini dile getirdi.

Bağımsızlığını elde ettiğinde dünyada Kazakistan’ı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu ve bunun gururunu yaşadıklarını belirten Kurtulmuş, bağımsızlığından bu yana geçen bu kısa süre içerisinde Kazakistan’ın fevkalade güçlü bir şekilde gelişmesinden, büyümesinden, kalkınmasından ve Kazakistan’ın bugün bölgesinde ve dünyada adından söz edilen bir ülke haline gelmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan'da: İşbirliğinin ve kardeşliğin artması dayanışmanın zorunluluğudur - Dünya ve Türkiye Gündemini Anında Takip Edin | Haber Portalı - aslinda.com

Dünyanın çok kutuplu bir düzene doğru ilerlediği bu dönemde Türk dünyasının, dünyadaki dengeler içerisinde önemli merkezlerinden birisini teşkil edeceğini dile getiren Kurtulmuş, “Kazakistan’dan, Özbekistan’dan başlayarak Anadolu’ya, Macaristan’a kadar geniş bir coğrafyada yer alan nüfusu 300 milyona yaklaşan Türk dünyası, çok kutuplu yeni dünya dengeleri içerisinde gerçekten önümüzdeki dönemde adından çok daha fazla bahsedilen, dünyanın önemli merkezlerinden birisi haline gelecektir. Türk dünyasının aralarındaki işbirliğini, kardeşliği, dostluğu, daha fazla artırması, daha sıkı bir dayanışma içerisinde hareket etmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur.” diye konuştu.

Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde Kazakistan’ın verdiği büyük destek dolayısıyla teşekkür eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Kazakistan’daki meşhur bir sözü burada tekrarlamak istiyorum. ‘Birlik bolmay tirlik bolmas.’ İnşallah Türk devletleri arasındaki bu birliği, dayanışmayı her geçen gün biraz daha artırarak yolumuza devam ediyoruz. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki Kazakistanlı meşhur aydınlardan ve mezarı Berlin’deki Türk Şehitliği’nde bulunan Mustafa Çokay’ın çok önemli bir tespiti var. ‘Her Türk’ün bir kendi vatanı vardır, bir de Türkiye vardır.’ Bu çerçevede, Türk dünyasındaki kardeşlerimizin ikinci vatanları olmaktan dolayı büyük bir iftihar içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu: - 24 Saat Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti’mizin ikinci asrına girdiğimiz bu dönemde, bu ikinci asrın inşallah Türkiye Yüzyılı olması için canla, başla, gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Ama ümidimiz ve duamız odur ki Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci asrına tekabül eden ve bizlerin Türkiye Yüzyılı olarak sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’nin yüzyılı olmasını istediğimiz bu dönemin, aynı zamanda Türk dünyasının da yüzyılı olsun. Bizim milli kültürümüzün temellerinin atıldığı o güzel toprakların Kazakistan’ın, Türkistan’ın, Hoca Ahmet Yesevi’nin o manevi ikliminin dünyaya yayıldığı o toprakların, dost ve kardeş insanlarıyla birlikte bu güzel günde, bu milli günde sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kere daha ifade ediyorum. Türkiye-Kazakistan arasında kıyamete kadar sürecek olan dostluğun her geçen gün kuvvetlenerek devam etmesini temenni ediyorum.”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, resepsiyonda, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ve katılımcılarla da sohbet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.