enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
00:04 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
00:04 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
10:53 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
00:26 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
22:26 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yanal Vakfı Vefa Ödülleri sahiplerini buldu

Yanal Vakfı Vefa Ödülleri sahiplerini buldu
13 Ekim 2024
34
A+
A-

Spor, sanat, bilim, teknoloji ve eğitim odaklı projeler üreten sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarının yanı sıra sosyal girişimler ile kurum profesyonellerinin ödüllendirildiği Yanal Vakfı Vefa Ödülleri’nin ilki Bahçeşehir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çocukların ve gençlerin spor, sanat, bilim-teknoloji ve eğitim alanlarında gelişimlerine destek vermek, ihtiyaç duyacakları alanlarda eşit fırsatlara erişimlerine yönelik çalışmalar yapmak, iş hayatına donanımlı bir şekilde katılmalarına katkı sunmak, gençlere sporu sevdirmek ve teşvik etmek, onların sağlıklı yaşama yönelmelerini sağlamak amacıyla çalışan Yanal Vakfı, Vefa Ödülleri’nin ilkini gerçekleştirdi. Törende, spor, sanat, bilim, teknoloji ve eğitim odaklı projeler üreten sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarının yanı sıra sosyal girişimler ile kurum profesyonelleri 20 kategoride ödüllendirildi.

Başvurulardan elde edilen tüm gelir, gençler için bursa dönüşecek
Vefa Ödülleri kapsamında da elde edilen tüm gelir, eğitimine devam eden ve amatör/profesyonel olarak sporla ilgilenen gençlerin spor ve eğitim alanında desteklenmesi için oluşturulan Gelişim Destek Burs Fonu’na aktarıldı.

Her yıl düzenli olarak verilecek olan ve Gelişim Destek Bursu kapsamında, düzenli mentorluk, kişisel spor eğitmeni, diyetisyen, psikolojik destek, akademik eğitim desteği, 21. yüzyıl becerileri eğitimleri, sosyal etkinlikler, kültür ve sanat faaliyetleri, malzeme ve takviye gibi alanlarda destek sağlayarak başarılı gençler için fırsat eşitliği yaratılması amaçlanıyor.

“Emek veren herkes bu toplumun vefa borcunu fazlasıyla hak ediyor.”
Yanal Vakfı kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ersun Yanal, yaptığı açılış konuşmasında Yanal Vakfı ve Vefa Ödülleri ile ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Yaklaşık iki yıl süren bir hazırlık ve planlama sürecinden sonra, kurduğumuz Yanal Vakfı ile hedefimiz, gençlerimizin potansiyellerini en üst düzeye çıkararak, onlara eşit fırsatlar sunmak oldu. Bu gece burada, bu hedeflere katkıda bulunan, topluma değer katan projeleri ve kişileri onurlandırmak için toplandık.

Vefa Ödülleri, sadece bir ödül töreni değil; toplumun ihtiyaçlarına yönelik anlamlı çalışmaların görünürlüğünü artırarak daha fazla ilham yaratmayı amaçlayan bir platform. Sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve sosyal girişimlerin ilham verici hikâyeleri, toplumumuzun gelişiminde ne kadar önemli bir yere sahip olduklarını bir kez daha gösteriyor. Bu kapsamda ortaya koyduğunuz özverili çalışmalar, topluma sağladığınız katkılar için hepinize gönülden teşekkür ediyorum.

Bununla birlikte 2025 yılı için Vefa Ödülleri başvurularımız kısa süre içinde açılacak. Gelecek yıl, yeni projelerle, farklı bakış açılarıyla, daha fazla insanın bu platformda yer alması için herkesi şimdiden başvurularını yapmaya davet ediyorum.
Hep birlikte, topluma daha fazla değer katmaya ve bu güzel hikayeleri çoğaltmaya devam edeceğiz. Unutmayalım, toplumun ilerlemesi için emek veren herkes bu toplumun vefa borcunu fazlasıyla hak ediyor.”

VEFA ÖDÜLLERİ – 2024 KAZANANLARI
Ödül Adı Kurum Kişi / Proje Adı
1 İlham Veren Profesyonel Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ahmet Uysal
2 İlham Veren Profesyonel Yaşar Birleşik Pazarlama Esra Balandı
3 İlham Veren Profesyonel Jr. Robotics Burhan Şengün
4 İlham Veren Profesyonel / Anı Ödülü Habitat Derneği Sezai Hazır
5 Özel Sektör Kuruluşu – Eğitim Amazon Türkiye Gülümseten Hayaller Topluluk Evi
6 Özel Sektör Kuruluşu – Kurumsal Gönüllülük Inter-tech Bilgi İşlem Pazarlama Ticaret A.Ş. Geleceğe Tech Bir Adım
7 Sosyal Girişim – İnovasyon ReSkills Training Dijitalleşen Dünyada (…) Podcast Öğrenme Kanalı
8 Sosyal Girişim – Eğitim BioClub BioClub Engineering For Health
9 Sivil Toplum – Spor İstanbul Defne Spor Kulübü Defne Kızları
10 Sivil Toplum – Spor | Özel Ödül Türk Kalp Vakfı Şehirdeki Çocuklar Projesi
11 Sivil Toplum – Bilim Teknoloji Robot El Derneği Eksik Değil Ayrıcalıklı
12 Sivil Toplum – Bilim Teknoloji | Özel Ödül SistersLab – Bilim ve Teknolojide Kadın Derneği Afet Dayanışması Mentorluk Programı
13 Sivil Toplum – Sanat Çiğdem Eğitim, Çevre ve
Dayanışma Derneği
Birlikte 2
14 Sivil Toplum – Sanat | Özel Ödül Bütün Çocuklar Bizim Derneği Yolda Sanat
15 Sivil Toplum – Eğitim Cevdet İnci Eğitim Vakfı Hasat Hibe Programı
16 Sivil Toplum – Eğitim | Özel Ödül Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı Sedefteki İnciler
17 Sivil Toplum – Özgünlük Türkiye SMA Vakfı Hayata Birlikte Tutunalım
18 Sivil Toplum – Etki Fikret Yüksel Foundation Türkiye’de FRC ve FTC
19 Sivil Toplum – Uygulama KAÇUV Benim İlacım
20 Sivil Toplum – Sürdürülebilirlik Türk Eğitim Derneği ACCESS Projesi

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu  

***

Yanal Vakfı hakkında 
Yanal Vakfı “Coğrafya kader değildir” diyerek bu topraklardaki çocukların fırsat eşitliği yaratılması durumunda kendilerini ispatlayacağını savunarak, çocukların ve gençlerin spor, sanat, bilim-teknoloji ve eğitim alanlarında gelişimlerine destek vermek ve ihtiyaç alanlarında burslar ve desteklerle fırsat eşitliği yaratmak amacıyla 2022 yılında kuruldu. Türk futboluna ve sporuna onlara yıldız kazandıran, polar, GPS, analiz, atletik performans, koşu mesafeleri, sporcu beslenmesi, psikoloji, fiziksel testler, yağ oranı, kan değerleri ve vücut kitle endeksi kavramlarını ülkemize getiren Ersun Yanal, Yanal Vakfı ile gençlerin eşit imkânlarla spor ve eğitimle buluşması için çalışmakta, burs ve fon olanakları yaratarak onlar için destek mekanizmaları oluşturmaktadır.
www.yanalvakfi.org

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.