enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum, İstanbul Başakşehir’de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı

Bakan Kurum, İstanbul Başakşehir’de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı
12 Ekim 2024
63
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un dönüşümü için başlatılan Yarısı Bizden kampanyasında yeni bir adımı daha açıkladı. 

* Bakan Kurum, “Alan bazlı büyük dönüşümlerde vatandaşımız uzlaşma sağlamışsa Bakanlık olarak devreye giriyoruz. TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümü başlatıyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Başakşehir’de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı.

Bakan Kurum: Yarısı Bizden'i güncelliyoruz - Son Haberler - Milliyet

Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 12 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğiyle İstanbul’un 963 mahallesinde, 905 bin evin ve dükkanın dönüştürüldüğünü, 39 ilçede 180 bin konut ve iş yerinin dönüşümünün devam ettiğini belirtti.

YARISI BİZDEN’DE YENİ ADIM

Bakan Murat Kurum, Yarısı Bizden kampanyasını güncellediklerini belirterek şu bilgileri verdi: Vatandaşımız kararını verecek, biz de desteğimizi sunacağız, afetlere hazır bir İstanbul’u vatandaşımızla el ele inşa edeceğiz. Tıpkı deprem bölgesindeki kardeşlerimizle olduğu gibi İstanbul’da da tam bir devlet-millet iş birliğini, birlik ve beraberliğini hayata geçireceğiz. Şimdi, vatandaşımız dönüşümden en güzel şekilde faydalansın diye yeni bir adım daha atıyoruz. Alan bazlı büyük dönüşümlerde, site dönüşümlerinde vatandaşımız uzlaşma sağlamışsa Bakanlık olarak hemen devreye giriyoruz. TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümü başlatıyoruz.

“TOKİ ELİYLE 1 MİLYON 400 BİNDEN FAZLA KONUT İNŞA ETTİK”

Bugüne kadar İstanbul’da TOKİ eliyle çoğunluğu sosyal konut olan 1 milyon 400 binden fazla konut inşa ettiklerini ifade eden Bakan Murat Kurum, Başakşehir’de 2 farklı alanda daha kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını duyurdu.

“ANKARA VE İSTANBUL’UN BEKLEYEN TALEPLERİ KALMADI”

Bakan Kurum, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının ziyaretleriyle ilgili de konuştu: Halk için acilen yapılması gerekenleri hep birlikte istişare ettik. İtfaiye, zabıta ve personele dair taleplerini karşıladık. Artık Bakanlığımızda bekleyen herhangi bir talepleri kalmamıştır. Biz belediye başkanlarından, hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan işlerine odaklanmalarını bekliyoruz. Gelin hep birlikte, İstanbul’un ve tüm şehirlerin meselelerine odaklanalım, şehirlerimizi başta deprem olmak üzere her alanda geliştirelim, güzelleştirelim.

Tören sonunda, İstanbul’un Başakşehir ilçesinde Kayapark Sakura Evleri Güvercintepe ve Şahintepe Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Yuvam Bahçeşehir Sosyal Konut Projesi kapsamında 1.479 konut ve 79 iş yerinin anahtar teslim süreci başlatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.