enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘İstanbul Yenileniyor’ Projesiyle Kartal’da Dönüşüm Protokolü İmzalandı

‘İstanbul Yenileniyor’ Projesiyle Kartal’da Dönüşüm Protokolü İmzalandı
28 Eylül 2024
31
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, ‘İstanbul Yenileniyor’ projesi ile ilçe belediyelerinin de dönüşüm sürecinde aktif rol alması, vatandaşla birebir iletişim kurması ve tüm süreçlerde vatandaş yerine paydaş olmaları adına iş birliği protokollerini imzalanmaya devam ediyor.

Kentsel dönüşüm ve güçlendirme projelerinin planlı ve hızlı bir şekilde hayata geçirilmesine yönelik ilçe belediyeleri ile yapılacak olan iş birliği protokollerinden biri de Kartal Belediyesi ile imzalandı. Kartal’ın geleceğini sağlamlaştırmak adına dönüşüm sürecini başlatan protokol imza töreni ‘Dönüşüyoruz, Güçleniyoruz’ lansman toplantısı ile gerçekleştirildi.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol ile de kısa süre önce İBB Meclisi’nden geçen ve dar gelirli aileler ile emekliler için hazırlanan ‘Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi’nden faydalanmak isteyen Kartallılar için de ortak çalışmalar yürütülecek.

Kartal Belediyesi Makine Hangar Mühendislik ve Bilim Merkezi’nde düzenlenen protokol törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve Kartallı mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Daha Sağlam Bir İstanbul İçin Güçlerimizi Birleştireceğiz

İmza töreni öncesi konuşma yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Olası bir Marmara Depremi öncesi İstanbul’un daha dayanıklı bir hale gelmesi için önemli bir iş birliğine imza atacağız bugün. Kartal Belediye’mizle geçen dönemden bu yana uyum içerisinde çalışmaktayız. Her kurum kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor, İstanbul’da ki riskli yapı stokunu değerlendirdiğimizde bunların yeterli olmadığını görüyoruz. Kartal Belediye’miz de bu mücadelenin samimi biçimde içinde bizlere destek oluyor. Bugün imzalayacağımız protokol dilerim ki diğer kurumlara ve belediyelere örnek olur.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

İstanbul’un Röntgenini Çıkartacağız

Mikrofonu alan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, “İstanbul’un en önemli konusu olan depreme dayanıklı bir İstanbul’u inşa etme sürecinde dayanışmanın son derece önemli olduğunu biliyoruz. Kartal’ın ve 39 ilçemizin en öncelikli konusu kentsel dönüşüm, ancak ülkemizin ekonomik olarak zor şartlar yaşadığı bu zor günlerde kentsel dönüşümü gerçekleştirmek gerçekten çok zorlaşmış durumda. Bizler tüm ilçe belediyelerimiz, tüm iştiraklerimiz ve tüm vatandaşlarımızla birlikte bu yola baş koymuş durumdayız. Bugün yaptığımız protokol de bunun en önemli adımı. Bugün yapacağımız protokollerden birisi ‘Hızlı Tarama’ dediğimiz yöntemle aslında İstanbul’un röntgenini çıkarmak adına daha güçlü bir şekilde yol almak istiyoruz. Bu protokolün imzalanması için çabalayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Kartal’ımızın Kronikleşen Sorunlarını Büyük Titizlikle Çözeceğiz

Protokol imza töreni öncesinde konuşan Başkan Gökhan Yüksel, “Ülkemizin birinci gündem maddesi dirençli kentler. Dolayısıyla Kartal’da kentsel dönüşüm sürecini tek elden yürütebilmek için hem büyükşehrimizin, hem KİPTAŞ’ın sürece daha etkin dahil olabilmesinin koşullarını bugün imza altına alacağız. Daha önce KİPTAŞ ile işbirliği halinde iki projemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bundan sonrası için de hazırlıklarımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kartal’ımızın özellikle E5 Üstü mahallelerinde kronikleşen 30-40 yıllık sorunların çözümlerini arkadaşlarımız büyük bir titizlikle masaya yatırmış durumda. Bürokrasi sürecini aşıp uygulamaya geçtiğimiz zaman belediye şirketimiz Karyapsan ve Büyükşehir Belediyemizin KİPTAŞ’ı uyum içerisinde Kartal’da dönüşümdeki hızı arttıracaklar. Önümüzdeki günlerde lokal yeni protokollerimiz de olacak. Bir sonra ki imzamız inşallah ETAP1 ETAP2 sorununun çözümü için olacak. Kartal’ımız için güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu protokolün Kartal’ımız için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. Başkan Gökhan Yüksel, protokole tüm Kartal halkı adına imza attığını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.