enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Işıkhan, “İşgücü Uyum Programı’yla istihdamı artırmak ve işgücümüzü daha nitelikli hale getirmek”

Bakan Işıkhan, “İşgücü Uyum Programı’yla istihdamı artırmak ve işgücümüzü daha nitelikli hale getirmek”
30 Ağustos 2024
50
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Yeni bir aktif işgücü programı olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından tasarlanan İşgücü Uyum Programı’nın (İUP) İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Işıkhan: İşgücü Uyum Programı'nın hedefi iş gücüne katılımı ve istihdamı artırmak

[Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan]

Bakan Işıkhan, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere iş arayanların işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplininin kazandırılmasının hedeflendiği programın tanıtım toplantısında konuştu.

İşgücüne katılımı ve istihdamı artırmak, toplumun her kesimini iş hayatına kazandırmak ve neticesinde Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdürülebilir kılmak hedefiyle başlattıkları İşgücü Uyum Programı’nın tanıtımı için bir arada olduklarını kaydeden Işıkhan, “Kamu istihdam kurumumuz İŞKUR, işgücü piyasasının nabzını tutan, işgücü piyasası analizleri ve tetkikler neticesinde tanı ve tedavi anlamında birçok politika ve programı hayata geçiren önemli bir kurumumuz. Aynı zamanda işgücü piyasasının dinamikleri doğrultusunda, ülkemiz için politikalar geliştiren bir rehber niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, kurumun misyonu çerçevesinde; Türkiye’de istihdamın artırılması, işgücüne katılım oranlarının yükseltilmesi ve iş arayan vatandaşların niteliklerinin iş piyasasıyla uyumlu hale getirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını aktardı.

“Hayata Geçireceğimiz Program ve Projelerle, İstihdamı Artırmaya ve İşgücümüzü Daha Nitelikli Hale Getirmeye Devam Edeceğiz”

Mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik destekleri gibi birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirerek vatandaşları nitelikli ve sürdürülebilir iş fırsatlarına yönlendirdiklerinin altını çizen Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalarımız, hem işverenler hem de iş arayanlar için fırsatlar sunarak, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlıyor. Günümüzün değişen ekonomik ve sosyal dinamiklerine uyum sağlamak için kamu olarak; özel sektöre rehberlik etmek, ihtiyaç duyulan dönüşümün öncüsü olmak en önemli görevlerimizden birisidir. Bu vesileyle, önümüzdeki dönemde de İŞKUR’un öncülüğünde hayata geçireceğimiz program ve projelerle, istihdamı artırmaya ve işgücümüzü daha nitelikli hale getirmeye devam edeceğiz.

Işıkhan, işgücü piyasasında kırılgan gruplar olarak değerlendirilen kadınlar, gençler ve engelliler gibi özel politika gerektiren bireyler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin olumsuz şekilde etkilenmemesi adına ciddi sorumluluklarının olduğunu ifade etti.

“Özellikle Gençlerin ve Kadınların İstihdamı, İstihdam Politikalarımızın Önemli Bir Bölümünü Teşkil Ediyor”

Sürdürülebilir bir çalışma hayatı, ekonomi ve dolayısıyla sürdürülebilir bir gelecek için çok farklı alanlarda çalışmalar yürüttüklerine dikkati çeken Bakan Işıkhan, “Güçlü, dinamik ve üretken bir Türkiye hedefiyle, her bir vatandaşımızın katkısını önemsiyor, herkesi bu değişimin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bakanlık olarak; kayıtlı istihdam oranlarını yukarı taşıyacak ve nitelikli işgücünü yetiştirecek yapısal çözümler başta olmak üzere bu sürece katkı sağlayacak her türlü proje ve programı hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Özellikle gençlerin ve kadınların istihdamı, istihdam politikalarımızın önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve hukuki özgürlükleri noktasında büyük mücadeleler vermiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok önemsediği konuların başında kadınların istihdamı geliyor” diye konuştu.

“İUP’nin En Önemli Amacı Çalışmayan, Üretmeyen İnsan Kaynağının Çalışma Hayatına Alıştırılarak Üretime Katılmasını Sağlamaktır”

Işıkhan, Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden birinin, insan kaynağı olduğuna vurgu yaparak, “İnsan kaynağımızı; iş gücü piyasalarının ihtiyaç duyduğu ve çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanımlarla daha etkin hale getirmek ve yeni mesleklere uyumunu sağlamamız gerekiyor.  Bu potansiyeli doğru bir şekilde değerlendirmenin, sadece bugünün değil,  geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmede anahtar role sahip olduğunu biliyoruz. Sahip olduğumuz genç, dinamik ve yetenekli nüfustan, etkin bir şekilde faydalanmamız gerekiyor. İşgücü Uyum Programı’nın en önemli amaçlarından birisi de, çalışmayan ve üretmeyen insan kaynağını, çalışma hayatına alıştırarak üretime katılmasını sağlamaktır” dedi.

“Programın Nihai Hedefi, İşgücüne Katılımı ve İstihdamı Artırmaktır”

İşgücü Uyum Programı’nın özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla düzenlenen programlar olduğunu bildiren Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

“Bu programın nihai hedefi, işgücüne katılımı ve istihdamı artırmaktır. Bu programın merkezinde, iş hayatına çeşitli nedenlerle katılım sağlayamamış, ancak çalışma potansiyeli olan vatandaşlarımızı iş dünyasına entegre etmek var. Esnek ve kısmi katılım modeliyle, vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin, öğrencilerin, kadınların ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşlarımızın üretken bir yaşama geçmelerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Sosyal politikalarımızda hedeflediğimiz gibi; insanlara balık vermek değil balık tutmayı öğretmeyi amaçlıyoruz. Böylece ömürleri boyunca kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenebilsinler. Bu programla, iş gücüne dahil olmayan her bir vatandaşımızı, ülkemizin ekonomik kalkınmasının bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Işıkhan, dünyanın dört bir yanında iş gücü piyasalarının hızlı bir değişimden geçtiğine değinerek, dijitalleşme, uzaktan çalışma ve esnek iş modellerinin, artık yeni normaller olduğuna işaret etti.

“Türkiye olarak bu dönüşüme gözümüzü kapatamayız” diyen Bakan Işıkhan, “Hazırladığımız İşgücü Uyum Programı da bu anlayışın bir yansıması olacak. Program, vatandaşlarımızı iş hayatına hazırlayarak, yeteneklerini geliştirmelerine, mesleki beceriler kazanmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını elde etmelerine olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda da iş ve özel yaşam dengesini sağlamada sıkıntı çektiği için istihdama katılmada sorunlar yaşayan gruplar için çalışma, hayatına uyumu destekleyen bir program olacaktır. Bu programdan faydalanan kullanıcılar, isterlerse aynı anda başka işlerde de çalışabilecekler. Özellikle kadınlar ve gençler için iş hayatına katılımı teşvik eden bir program olacaktır” ifadelerini kullandı.

Son 22 yılda olduğu gibi yine aynı azimle çalışarak, üreterek, hem toplumsal hem de iktisadi kalkınmaya uygun ortamlar oluşturmaya devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşallah işçisiyle işvereniyle hep birlikte inşa edeceğiz. Bu vesileyle; İş gücü Uyum Programımızın ülkemize ve aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.