enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Küresel Gazeteciler Konseyi’den, TMMOB’un ilan kararına sert tepki

Küresel Gazeteciler Konseyi’den, TMMOB’un ilan kararına sert tepki
23 Ağustos 2024
29
A+
A-

Küresel Gazeteciler Konseyi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) ilan ve duyuru kararına tepki gösterdi. Yerel Basına bir darbenin TMMOB’dan geldiğini vurgulayan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali DİM, birbirinin peşi sıra alınan kararlar “Bu kararlar gazetelere kepenk kapattırıyor” dedi.

“Hükümetimizin Tasarruf tedbirleri kapsamında özellikle yerel basınımız içinKüresel Gazeteciler Konseyi Resmi Web Sitesi - Küresel Gazeteciler Konseyi Resmi Web Sitesi'nde; güncel haberler, duyurular, genel bilgiler yer almaktadır. hayati önem taşıyan ilan ve duyurulara getirilen kısıtlamalara bir yenisi daha eklenmiştir. Bu kez Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin, ilan ve duyurularının gazeteler yerine, kendi kurumsal internet sitesi üzerinden yapılmasını öngören düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanmış bu karar ile özellikle yerel basınımıza bir darbede daha vurulmuştur.

Devlet kurumlarımız, Belediyelerimiz ve Kamu Kuruluşu statüsündeki meslek örgütlerinin tasarruf edeceği onlarca başlık varken özellikle ilan ve duyurularda kısıtlamalar tercih edilmektedir.

İlan ve duyuruları kapsayan tasarruf kararları, ilgili kurumlara ciddi katkı sunmazken basınımızın nefes borusunu sıkmakta ve halkın bilgiye erişimini kısıtlayacak sonuçlar doğurmaktadır.

Yetkilileri ivedilikle bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz.”

TMMOB YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ana Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler, 15 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenleme, TMMOB’un ilan ve duyurularının gazeteler yerine, birliğin ilan yerleri ve kurumsal internet sitesi üzerinden yapılmasını öngörüyor. Önceki yönetmelikte, TMMOB Genel Kurul toplantıları ve delege listeleri gibi önemli bilgilerin gazetelerde yayımlanması zorunluydu. Yeni düzenleme ile bu zorunluluk ortadan kaldırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.