enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), barajlardaki su doluluk oranı her geçen gün düşüyor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), barajlardaki su doluluk oranı her geçen gün düşüyor
8 Ağustos 2024
8
A+
A-

* İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) başlattığı, ‘Damlaya Damlaya Gelecek Olur’, ‘Damlaya Damlaya Yaşam Olur’ ve ‘Damlaya Damlaya Umut Olur’ sloganlarıyla Su Protokolü Kampanyası olumlu sonuç verdi.

* Bu kampanya ile İstanbulluları su tasarrufuna davet eden İSKİ, su tasarrufu konusunda toplumsal bilinç oluşturarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İstanbul bırakmayı hedefliyor.

* İstanbulluları Su Protokolüne katılmaya davet eden İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, “Protokole katılalım, tasarruf taahhütlerinde bulunarak suyumuzu hep birlikte koruyalım” dedi.

İSKİ Genel Müdürlüğü Görevine Dr. Şafak Başa Vekaleten Atandı

[(İSKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa]

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, konuyla ilgili olarak UHA Haber’den Gazeteci Ataner YÜCE’ye yaptığı açıklamada, İstanbul’da artan nüfus ve yaz mevsimine bağlı kuraklıkla beraber barajlardaki su doluluk oranının her geçen gün düştüğünü söyledi.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da günlük su tüketim rekorunun 27 Temmuz tarihinde 3 milyon 568 bin metreküp ile kırılırken bu yılın rekorunun erken geldiğini hatırlatan Doç. Dr. Şafak Başa, bu yıl 14 Haziran’da 3 milyon 817 bin metreküp ile günlük su tüketim rekoru kırıldığını, Su tüketiminin ise her geçen yıl arttığını belirtti.

Adsiz_1_aaf981eb90
(İSKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, İSKİ gerekli önlemleri alsa da tüm İstanbullulara suyun sınırlı bir kaynak olduğunu hatırlatarak tasarrufa davet etti.

Su Protokolü Nedir?

İSKİ’nin, Su Protokolü Kampanyası ile su tasarrufu konusunda toplumsal bilinç oluşturarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İstanbul bırakmayı hedeflediklerine dikkat çeken Doç. Dr. Başa, “Her bireyin küçük adımlarla büyük değişimlere katkıda bulunabileceği bu kampanya, İstanbul’un su kaynaklarının korunmasında önemli bir adım olarak görülüyor” dedi.

Su Protokolüne Katılın, Su Ayak İzinizi Hesaplayın ve Tasarruf Taahhüdünde Bulunun!

İstanbullular, Su Protokolü’ne katılmak için iski.istanbul adresi ya da İstanbul Senin uygulaması üzerinden Su Ayak İzini hesaplayarak gönüllülük esasına dayanan tasarruf taahhütlerinde bulunuyor.

Su Ayak İzi hesaplama aracı sayesinde, hanede yaşayan kişi sayısı, haftalık yeme içme alışkanlıkları ve aylık kıyafet ile elektronik ürün harcamaları gibi su kullanımını etkileyen faktörler belirleniyor. Hesaplamanın ardından, kişisel temizlik esnasında musluğu açık bırakmamak, bulaşıkları elde değil makinede yıkamak, çamaşır makinesini tam kapasite ile çalıştırmak gibi tasarrufta etkili olabilecek taahhütler işaretlenerek Su Protokolüne katılım sağlanıyor.

Teşekkür Sertifikanızı Sosyal Medyada Paylaşın, Suyumuzu Birlikte Koruyalım

İstanbullular taahhütlerini sunduktan sonra İSKİ tarafından verilen teşekkür sertifikasını sosyal medya hesaplarından paylaşarak toplumsal farkındalığın artırılmasına ve kampanyanın duyurulmasına destek olabiliyor.

İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa: Tüketim Rekoru Kırıyoruz

İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, su tasarrufunun önemine dikkat çekerek tüm İstanbulluları Su Protokolüne katılmaya davet etti. Başa, “Geçmiş yıllara göre gündüz su tüketimi oranları arttı. Bu yaz rekor üstüne rekor kırıyoruz. Normalde günlük su tüketimi 3 milyon metreküp seviyelerindeyken, bu yıl maalesef son sıcaklarla, 3 milyon 600 bin metreküpün üzerine çıktı. Bu sürdürülebilir bir durum değil. İstanbullulara, hayata geçirdiğimiz Su Protokolü Kampanyası ile çağrıda bulunuyoruz. Protokole katılalım, tasarruf taahhütlerinde bulunarak suyumuzu hep birlikte koruyalım.” dedi.

Dijital Fatura ile Doğayı Korumak Mümkün

İSKİ Su Protokolü kampanyasının yanı sıra dijital faturanın önemine de dikkat çekiyor. Dijital fatura ile hem kâğıt tüketimini azaltarak doğayı korumak hem de fatura işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmak mümkün. 602 bin 540’a ulaşan dijital fatura abone sayısı her geçen gün artıyor. Dijital faturada abone sayısının yıl sonuna kadar 1 milyona ulaşması bekleniyor.

Gazeteci* Ataner YÜCE, TRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.