enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gel de komplocu olma: Kayseri’den Afrin’e birisi düğmeye mi bastı?

Gel de komplocu olma: Kayseri’den Afrin’e birisi düğmeye mi bastı?
3 Temmuz 2024
25
A+
A-

* Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki sıcak mesajlaşma kaç gün öncenin olayı.

* Türkiye, Suriye’de muhalefeti desteklemeyi bırakıp Şam rejimi ile işbirliği arayabileceğinin sinyalini epeydir veriyordu zaten, son mesajlar bu sinyallerin gücünü gösteriyor.

* Hatta iddiaya göre Erdoğan ile Esad önümüzdeki günlerde yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde el sıkışıp görüşebilir bile.

UHA Haber’in 10Haber’e dayandırdığı haberinde, bütün bu haberler, spekülasyonlar Suriye’nin kuzeyinde, Türk askerinin ve Özgür Suriye Ordusu birimlerinin kontrolu altındaki bölgelerde şaşırtıcı bir sessizlikle karşılanıyordu. Ta ki düne kadar.

Ama bir de önceki gün var tabii. Suriyeli göçmenler konusu, bu göçmenlerin bazı şehir ve ilçelerde yerleştikleri gettolar konusu Türkiye’de patlamaya hazır bir bomba gibi. daha önce Sakarya’da, İstanbul Küçükçekmece’de, Ankara’da bu bombaların pimi çekildi. Son olarak da Kayseri’de aynı şey yaşandı. Ama bu kez olay büyüdü.

Suriyeli göçmenlerden rahatsız Kayserililerin öfkelenmesine neden olan olay, bir Suriyeli’nin bir Suriyeli kız çocuğunu taciz etmesi. Olay büyüdü büyüdü, onlarca iş yeri yakıldı, otomobiller tahrip edildi. Can kaybı yaşanmaması büyük şans.

Ama olay Kayseri’de kalmadı. Hemen arkasından Gaziantep’ten Hatay’a ve hatta İstanbul’a kadar pek çok yerde Suriyeli göçmenlere karşı gösteriler yapıldı, sokaklarda yüründü, araç konvoyları oluştu.

Üstüne Pazartesi günü Suriye’nin kuzeyinden gelen Türk bayrağı yakma, bayrak indirmeye çalışma, Türk asker ve polisinin silahla müdahale etmesi görüntüleri yağmaya başlayınca, bu ateşin daha da büyüyeceği anlaşıldı.

Gerçekten de, günlerdir Esad-Erdoğan yakınlaşmasına ses çıkarmayan Suriyeli muhaliflerin  ansızın ‘Bizi satıyor musunuz’ diyerek sokağa dökülmesi, sınır kapısını işgale kalkışması, TIR’ları taşlaması, bayrak yakması çok ilgi çekici doğrusu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.