enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Cumhuriyeti Vatandaşlık Kanunu Değişmeli!

Kosova Cumhuriyeti Vatandaşlık Kanunu Değişmeli!
22 Eylül 2023
19
A+
A-

Yenilikçi Türk Hareket Partisi (YTHP) Genel Başkanı Ertan Simitçi, Kosova Cumhuriyeti Vatandaşlık Kanununun değişmesi gerektiğini açıkladı.

UHA / Europe İnternational News Agency
(YTHP) Genel Başkanı Ertan Simitçi, GÖÇ, BİR TERCİH Mİ YOKSA KADER MİDİR? | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber PortalıTürkiye’den UHA Haber‘e yaptığı açıklamada, Kosova’nın, 20. yüzyılın başından itibaren çeşitli dönemlerde göçler vermiş bir bölge olduğunu belirtti.
Ertan Simitçi, yaşanan birçok göçün etkenlerinin farklı olmakla birlikte, mucbir ve zaruri nedenlerden dolayı binlerce ailenin Kosova’dan başka ülkelere göç ettiğinin bilindiğini ifade etti.
Kosova devletinin, “Diaspora Temsilcisi” statüsünü 04/L-215 sayılı Vatandaşlık Kanunu’nun 16. maddesinde yer vererek, hukuken yasal güvenceye aldığını hatırlatan (YTHP) Genel Başkanı Simitçi, “Fakat, uygulamada sürekli eksiklikler, teknik hatalar, bürokratik engeller ve bundan dolayı da mağduriyetler yaşanmaktadır” olduğunun altını çizdi.
“Bugün, bir diaspora temsilcisinin Kosova Cumhuriyeti vatandaşlığını alabilmesi neredeyse imkansız” olduğuna dikkat çeken Ertan Simitçi, “Çünkü, kanun koyucu bu kavramı yeterince işleyememiş ve geliştirememiştir. Bu sebeple de hem idari süreç hem de yargı süreci yıllarca sürmektedir” dedi.
Simitçi, Kosova Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın yeni vatandaşlık kanun tasarısını 2023 yılı yasama çalışmaları döneminde meclise sunmasının öngörüldüğünü belirterek, “binlerce mağdur soydaşımızın temennisi ve beklentisi, mevcut kanunun 16. maddesinin yeniden düzenlenmesi” olduğunu dile getirdi.
Yenilikçi Türk Hareket Partisi (YTHP) Genel Başkanı Ertan Simitçi, şunları söyledi:
“Bu amaçla, kanun koyucu yani meclis, vatandaşlık hukuku alanında uzman olan hukukçuların, sosyologların, toplum bilimcilerin ve tarihçilerin bilgisine başvurarak; ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Yerel Mahkemelerin vatandaşlık başvuruları hakkında almış oldukları kararları inceleyerek, “Diaspora Temsilcisi” kavramının ya da statüsünü yeniden uyarlama yoluna gitmelidir”.
YTHP) Genel Başkanı Ertan Simitçi, Kosova Cumhuriyeti Vatandaşlık Kanununun 16. maddesinde getirilecek yeni bir değişiklik ile, Kosova Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyen binlerce Kosovalı göçmen soydaşın mağduriyetine son verilmiş olacağını ifade etti.
“Unutmayalım hiçbir göç keyfilikten yaşanmamıştır” diyen Başkan Ertan Simitçi, “Coğrafyanın bir kader olduğu inancıyla, tüm göçmen soydaşlarımıza sahip çıkma zamanı gelmiştir. Mecliste bulunan tüm milletvekillerinin bu konuda duyarlı ve özenli davranacağına ve gerekli girişimlerde bulunacaklarına inanmak istiyoruz” diye konuştu.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.