enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Kalbimiz, aklımız, hep deprem bölgemizdeki kardeşlerimizde”

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Kalbimiz, aklımız, hep deprem bölgemizdeki kardeşlerimizde”
10 Nisan 2023
269
A+
A-

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkeyi derinden yaraladığını söyledi.

Depremlerden dolayı bu yıl ramazanın biraz buruk geçtiğini belirten Şentop, şöyle devam etti:

“Kalbimiz, aklımız, hep deprem bölgemizdeki kardeşlerimizde. İlk iftarı Hatay’da Kırıkhan’da açtık. Kahramanmaraş’ta da iftara katıldım. Cumhurbaşkanımız da sık sık bölgeye gidiyor, oradaki gelişmeleri yakından takip ediyorum. Orada yaşayan kardeşlerimizin başlarını rahatlıkla, selametle sokabilecekleri binalar, evler yapılmadan hiçbirimiz rahata eremeyeceğiz. Aklımız hep orada olacak. İnşallah en kısa zamanda oraları yeniden şenlendirip, imar edip, kadim şehirlerimizi yeniden canlı, yaşanır hale getireceğiz.”

Şentop, ramazanın 2 milyara yakın insanın yakından takip ettiği, içinde güzel günler barından bir ay olduğunu ifade etti.

Ramazanda üzücü olayların da yaşandığını vurgulayan Şentop, şunları kaydetti:

“Özellikle Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te yaşananlar, Filistinli kardeşlerimizin uğramış olduğu zulüm yine bizleri derinden yaralıyor. Bu konuda Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımızın öncülüğü çok önemli. Bugün Cezayir Meclis Başkanı ile görüştüm. Telefonla kendisine Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımızın bu konudaki aktif tutumunu… Bunun biricik ve etkili bir tutum olduğunu ifade etti. Müslüman kardeşlerimize her ramazan ayında bu zulmü bu vahşeti reva gören İsrail’i lanetliyorum. İnşallah İslam aleminin, bu güzel günler dirilişine vesile olur. Türkiye bu konuda öncülük yapan ülke.”

Şentop, savunma sanayi alanındaki altyapı hizmetlerinin, Türkiye’nin güçlü, istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesini gerektirdiğini dile getirdi.

“Bizim için en önemli şey nedir?” diye soran Şentop, “Yeniden büyük Türkiye’yi inşa etmek. Lider ülke Türkiye’yi inşa etmek, insani, öncelikli, Türkiye’nin dış politikalarının devamını sağlamak, istikrarlı güçlü, bölgesinde ve dünyada barışın tesisi için etkili bir Türkiye’yi inşa etmek. Bu yolda 20 yıldır çok mesafeler alındı. Milletimizin teveccühüyle inşallah 14 Mayıs’tan sonra da bu hassasiyetlerle yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yakın bölgesinin ateş çemberinde olduğunu vurgulayan Şentop, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yakınımızda bir savaş var. Bu konuda Türkiye’nin güçlü, dirayetli olması, kendi kararını kendisi veren, sadece milli menfaatlerine göre karar veren bir iradeyle yönetilmesi çok önemli. Yoksa emperyalistlerin etrafımızda uzaktan kumandayla idare edilebilir bir Türkiye hayalleri içerisinde olduklarını, beklentileri içerisinde olduklarını biliyoruz. Milletimiz her zaman ‘önce vatan gerisi yalan’ diyor. Dolayısıyla bu hassasiyetlerle hareket ederek yeniden Türkiye’nin istikrarla yoluna devam edeceği beş yılı belirleyeceğiz. Hayırlı olsun 14 Mayıs seçimleri. Devletimiz, milletimiz için bölgemiz için dünya için hayırlı neticeler versin. Milletimizin ferasetinden hiçbir endişemiz yok. Doğru olanı her zaman için, Türkiye için yapmıştır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.