enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:25 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:19 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘2023 için atılan adımların gücü kadınlardan geliyor’

‘2023 için atılan adımların gücü kadınlardan geliyor’
5 Mart 2021
729
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 2023 hedefleri için atılan adımların gücünün kadınlardan geldiğini söyledi.

Turkuvaz Medya Grubu’nun yazılı basındaki amiral gemisi Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’ne bir video ile katılan Emine Erdoğan, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ilerlerken, kararlı adımların gücünün kadınlardan geldiğini vurguladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Emine Erdoğan, “Türkiye, yakın zamanda yaptığı atılımlarla dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmuştur. Kazandığımız her başarı, ülkemizi hak ettiği konuma yaklaştırıyor. Bu başarıda, bilhassa kadınlarımıza çok şey borçluyuz. 2023 yılı hedeflerimize ilerlerken, kararlı adımlarımızın gücü de, yine kadınlarımızdan geliyor. Bugün, bu zirveye katılan ve birbirinden harika işlere imza atan kadınlarımız, hepimiz için sonsuz bir ilham kaynağıdır. Yaptıkları işler, gelecek güzel günlerin teminatıdır” dedi. 

‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nde, olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Emine Erdoğan, Türkiye’nin bunca başarılı kadınını bir araya getiren, Turkuaz Medya Grubu’na teşekkür etti. Erdoğan, zirvenin, tüm kadınlar için başlı başına, bir ilham kaynağı olacağına inandığını dile getirerek şunları söyledi 

“Kadınlarımız, spordaki başarılarıyla İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletiyorlar. İş dünyasındaki başarıyla ülke ekonomisini, küresel yarışlara taşıyorlar. Sanattaki başarılarıyla, dünyayı anlamlandırıp güzelleştiriyorlar. Bilim alanında yaptıklarıyla, milli teknoloji hamlesine kuvvet veriyorlar. Akademideki başarılarıyla, bilim neferleri yetiştiriyorlar. STK’lara gönüllerini vererek, yaraları sarıyorlar.” 

Tüm bu kadınların, medar-ı iftiharımız olduğunu söyleyen Erdoğan, “Dünya, her gün yeniden kuruluyor. Ülkeler soluksuz bir şekilde birbirleriyle yarış halindeler. Bilhassa içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde, dünyanın makas değiştirdiğini hepimiz görüyoruzBugün en çok çalışıp en çok yenilik getiren, yarının hakimi olacak. İşte biz bu yarışta, son derece özel karaktere sahip kadınlarımızla koşuyoruz” dedi.  

Modern dünyanın basmakalıp modellerine sıkışmayalım’ 

Tarih boyunca, toplumun maddi-manevi ihtiyaçlarından tutun, vatan müdafaasına kadar, kadınların üstün görevler yerine getirdiğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Sadece Bacıyan-ı Rum teşkilatının varlığı bile, ilham almaya, bize güç vermeye yeter. İstiklal Harbi gibi, dünyanın sayılı zaferlerinden biri, kadınlarımızla omuz omuza kazanılmıştır. Dünyanın birçok ülkesinden çok daha önce, seçme ve seçilme hakkına mazhar olmuşlardır. Dolayısıyla, kendi coğrafyamıza bakarken, yine kendi gözlüklerimizi kullanmalıyız.” 

Modern dünyanın basmakalıp modellerine sıkışıp kalınamayacağını vurgulayan Erdoğan, kadınların özel ve kamusal hayatını dengeleyen çözümler üretmeye devam edileceğini kaydetti.

Erdoğan, “Toplumsal dokumuzla ahenkli, milli benliğimizi merkeze alan yaklaşımlarla ilerleyeceğiz. Ve inanıyorum ki, bu topraklarda artan kadın gücü, küresel sorunların çözülmesinde de, büyük katkı sağlayacak. Kadınlar, karar verici mekanizmalarda artan sayılarla yer aldıkça, dünyanın gidişatı olumlu yönde etkilenecek” diye konuştu.  

Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi sona erdi – (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

HABER : Semra ERDOĞDU & İstanbul

[UHA Haber Ajansı, 05 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.