enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2021’de aşırı hava olayları felakatlere yol açtı

2021’de aşırı hava olayları felakatlere yol açtı
28 Aralık 2021
429
A+
A-

LONDRA-UHA HABER / İklim değişikliği kaynaklı dünya genelinde yaşanan 10 büyük felaket incelendi. Felaketler yüzünden bini aşkın insan hayatını kaybetti. En az 1 milyon 330 yüz bin kişi göç etti, 170 milyar dolarlık ekonomik kayıp yaşandı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (DW)’den aktardığı haberine göre,İklim krizi, bu yıl çok sayıda aşırı hava olayları ve felaketlere neden oldu.

İngiltere merkezli bir yardım kuruluşunun “2021’in Maliyeti: İklim Değişikliğinden Kaynaklanan Çöküş Yılı” başlıklı analizi dikkat çekti. Bu yıl gerçekleşen en yıkıcı 10 iklim felaketi incelendi.

Analize göre, bini aşkın kişi yaşamını yitirdi. Bir milyon 330 bin kişi göç etti. Bu felaketler 170 milyar dolarlık ekonomik kayba da yol açtı.

Fotoğraf: AP

[Fotoğraf: AP]

Ida Kasırgası’nın maliyeti 65 milyar dolar

İncelenen felaketlerden biri temmuz ayında Çin’in Henan eyaletinde yaşanan sel oldu. Sel yüzünden 1 milyondan fazla kişi göç etmek zorunda kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ağustos ayında 95 kişinin hayatını kaybettiği Ida  kasırgasının maliyeti en az 65 milyar dolar olarak hesaplandı.

Avrupa’da 240 kişinin öldüğü sel felaketinde de, 43 milyar dolarlık hasar oluştu.

[UHA Haber Ajansı, 28 Aralık 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.