enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2021 Dünya’nın en güçlü pasaportları sıralaması açıklandı, zirvede Japonya var

2021 Dünya’nın en güçlü pasaportları sıralaması açıklandı, zirvede Japonya var
9 Ekim 2021
543
A+
A-

UHA HABER / Dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında Asya ülkelerinden Japonya ve Singapur ilk basamakta yer buldu. İkinci sırayı Almanya ve Güney Kore paylaşırken, üçüncü basamakta İtalya, İspanya, Finandiya ve Lüksemburg yer buldu.

Mustafa Kemal AtatürkUluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) verilerine göre düzenlenen 116 ülkelik listede Türkiye 2020’ye göre iki basamak gerileyerek 57. sırada yer aldı.

2021’de dünyanın en güçlü pasaportları listesini güncelleyen The Henley Passport Index’e göre geçen yıl olduğu gibi dünyanın en güçlü pasaportu Japonya oldu.

Japon pasaportuna sahip olanlar geçen yıl 191 ülkeye vizesiz seyahat edebilirken bu rakam 2020’de 192’ye yükseldi.

2020’de 190 ülkeye vizesiz seyahat edilen Singapur pasaportu 2 ülkeden daha kabul görerek Japonya ile aynı sıralamaya yükseldi.

Güney Kore ve Almanya ikinci (190), İtalya, Finlandiya, İspanya ve Lüksemburg (189) ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye ise 110 ülkenin vizesiz kabul ettiği pasaportu ile sıralamada 57. basamakta yer buldu. 2020’de 55 sırada bulunan Türkiye pasaportu ile 111 ülkeye seyahat serbestliği tanınıyordu.

Sıralamanın en son sırasını ise 116. basamaktaki Afganistan aldı. 2010’dan beri son sırada bulunan ülke vatandaşları sadece 10 ülkeye vizesiz kabul ediliyor.

[UHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021] 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.