enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2 Milyar Müslümanın Başı Önde

2 Milyar Müslümanın Başı Önde
1 Kasım 2023
24
A+
A-

Her Taraf / Türkiye’nin habercisi köşe yazarı Vedat KAHYALAR, kaleme aldığı2 Milyar Müslümanın Başı Öndebaşlıklı yazısında, halkı Müslüman olan 57 ülkede; üretim, eğitim, Adalet’e, gereken  önem verilmiş olsaydı, bugün Filistin için bu kadar çaresiz olunamayacağına dikkat çekiyor.

UHA / İnternational News Agency

Yazar / VEDAT KAHYALARYazar Vedat KAHYALAR, “2 milyara yakın Müslümanın başı önde, ezik, sinik, üzgün ve çaresizce gözümüzün önünde gerçekleşen ve devam eden soykırımı izliyoruz. Televizyonlardan; her gün çocuk cinayetlerini, kadınların öldürülmelerini, yaşlıların, yıkılan hastanelerin, evlerin enkazından çaresiz iniltilerini izliyoruz”diyor.

“Korkarım bir süre sonra bu görüntülere alışacağız ve gelişmiş ülkelerin artık kanıksamaya başladığımız bu çirkinlikler, algı oyunlarıyla hayatımızın normalleri arasına sokulmaya çalışılacak” diyen Vedat KAHYALAR yazısında, “Bilimsel gerekçeler, psikiyatrik,  sosyoloji, doğal  savunma refleksleri falan diyerek soykırım normalleşecek gibi” olduğunun altını çiziyor.

Yazar KAHYALAR, “Zaten güçlülerin her yaptıkları çabucak yayılır ve kabullenilir. Hele bir kaç film ve dizi de çekildi mi, bakmışsın  jenosidin/soykırımın suçlusu Filistin oluvermiş!” diyor.

“Daha şimdiden seküler yaşamı hayatlarına hakim kılmış bir kısım vatandaşlarımız “şimdilik” açıktan olmasa da Filistin ve Araplara nefret kusan paylaşımlar yapabildiler” diyen Vedat KAHYALAR yazısında şöyle aktarıyor:

“İslam coğrafyasından etkin, ise yarayan, bu acımasız soykırımı durdurabilecek bir seste dahi çıkmıyor! Cılız kınamalar  yapılmakla birlikte, İslam işbirliği teşkilatı ve diğer islamsı kurumlar bırakın bir şeyler yapabilmeyi, bir araya bile gelemediler.  Oysa başta  siviller olmak üzere, Gazze ölüyor…  kadınlar, çocuklar ölüyor…

Tarihi güçlüler yazarmış… Hayır bu soysuz soykırım gözler önünde, naklen yayınlarla gerçekleşiyor. Dünyanın en önemli ülkeleri birer birer İsrail canisini ziyaret edip, bağlılıklarını ve desteklerini beyan ediyorlar”.

Tv’nin birinde uzmana, Ülkeler neden bu soykırıma karşı duramıyor? Neden somut yaptırım uygulamıyorlar? diye soruların yöneldiğini hatırlatan Yazar KAHYALAR, uzmanın dile getirdiklerini şöyle aktarıyor:

“Birincisi: Yatırımlarını ve gayrimeşru servetlerini ABD, İngiltere ve diğer batı ülkelerinde tutan, emanet eden, hiçbir islam ülkesi lideri veya yetkilisi Filistin için konuşamazlar!

Şimdi neden ses çıkaramıyorlar sorumuzun cevabını aramaya devam  edelim:

Yahudi lobisinden korkuyorlar. Medya, iletişim, finans olarak çok güçlüler. Ellerinde güçlü bilgiler, kayıtlar  var.

Kamuoyu yönlendirmede zalimlikte, şantajda üstlerine yok! Yalanı, iftirayı gerçeğinden güçlü sunarlar. En önemlisi dünyanın en büyük tefecisi bunlar ve bunların en yakın yol arkadaşlarıdır.

Tarih bu günleri yazarken Türkiye halkından ve yönetiminden nasıl bahsedecek?

Halk ayakta, kızgın, kırgın ve Filistin için yardım topluyor, Siyonist temsilciliklerin önüne ve sınıra koşuyor.

Siyaset dünyası ise maalesef kınamanın ötesine geçebilecek bir etkililik ortaya koyamadı henüz.

Bu devri, çocukların cesetlerinin dondurma arabalarında toplandığı ve medeni dünyanın bu sahneleri bir filmi izler gibi izlediği, kapkara bir devir olarak hatırlayacağız. Unutursak ve unutturursak kalbimiz kurusun.

Çaresizce mitingler, yürüyüşler, gösteriler yapıyoruz. Biliyorum ki,  İsrail’i, Amerika’yı, İngiltere’yi kınamak, onları sadece güldürüyor..!

Durdurun İsrail’le  ticareti, petrolü, doğalgazı kesin, ithalatı, ihracatı sonlandırın. Başta Kürecik üssü olmak üzere, savaşı ve Israil’i besleyen tüm kanalları  gözden geçirip, kesin kaynakları!

Ülkelerinizde; evrensel adaleti, katma değeri yüksek üretimi, ise yarayan, sorgulayıcı eğitimi, AR-GE’yi hakim kılın.  Bunların yerleşmesi kolay olmayacak ama bir yerden de başlamak gerek.”

“Halk olarak neler yapabiliriz? ” diyen Her Taraf / Türkiye’nin habercisi köşe yazarı Vedat KAHYALAR, kaleme aldığı “2 Milyar Müslümanın Başı Önde” başlıklı yazısını şu sözlerle noktalıyor:

“Siyasal yöneticilerin somut adımlar atmalarını sağlayacak  demokratik tepkilerimizi sürdürmeliyiz. Bunların dini, imanı, taptıkları değer para. İsrail’e ait veya İsrail’i destekleyen markalar boykot edilmeli. Piyasaları yok edilmeli. Filistin’e yardım,  dayanışma ve gösteriler hiç aralık verilmeden sürdürebilmeli. Asla kendilerini yalnız hissetmemeliler.

Açık ve net anlaşıldı ki bu savaşı, siyasi liderler değil, halkların onurlu tepkileri bitirecek. Dünyada ve Israil’de insan hakları savunucuları bu soykırımı reddediyor. Müslümanlar, Hristiyanlar reddediyor!

Samimi Müslümanlara, gerçek demokratlara, gerçekten İnsan hakları savunucularına tarihi görev düşüyor!”

Gazeteci* Ataner YÜCE

***

Veysel Kavrayan tühahaber.com – Gece Sorumlusu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.