enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2 bin 700 metrede aşı seferberliği

2 bin 700 metrede aşı seferberliği
18 Temmuz 2021
455
A+
A-

UHA HABER / Van’da görevli hemşire Viyan Çakır, yaylada aşı olacak kişilerin kaydını sisteme girebilmek için 2 bin 700 metrede internet erişimini yakaladı. Sağlık Bakanı Koca, Viyan hemşirenin aşı seferberliğindeki mücadelesini sosyal medyada paylaştı.

Sağlık çalışanları yeni tip koronavirüs (COVID-19) döneminde en ön safta mücadele eden ekiplerin başında geliyor.

Pandemi döneminde, tedavi sürecindeki seferberlikliklerinin yanı sıra şimdilerde vatandaşların aşıya kolay erişimi için her noktaya gidiyorlar. Bu isimlerden birisi de hemşire Viyan Çakır.

Van’ın Dağsu Yaylası’nda yaylacıların aşı olabilmesi için bölgeye giden ekipte yer alan Çakır, 2 bin 700 metre yüksekte görevini gerçekleştirdi.

Aşı olacak kişilerin kaydını sisteme girebilmek için önce 2 bin 700 metre yükseklikte internet erişimini yakaladı. Sonra da Dağsu Yaylasında, bin 950 metre yükseklikte yaşayan vatandaşların aşılarını yaptı.

VAN, DAĞSU YAYLASI. Hemşire arkadaşımız Viyan Çakır, aşı olacak kişilerin kaydını sisteme girebilmek için önce 2.700 metre yükseklikteki internet erişimini yakaladı. Sonra da Dağsu yaylasında, 1.950 metre yükseklikte yaşayan vatandaşlarımızın aşılarını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Viyan hemşirenin bu anlarına dair bir fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaştı.

Aşılamada son durum

Türkiye’nin güncel aşılanma haritası Sağlık Bakanlığı’nın covid19.saglik.gov.tr adresinden anlık görüntülenebiliyor.

Buna göre, saat 21.30 itibarıyla Türkiye’nin birinci doz aşı ortalaması yüzde 62,61, ikinci doz ortalaması ise yüzde
32,79.

Türkiye’de 62 milyon 816 bin 975 kişi 3 doz aşısını oldu.

Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir aşılamada yüzde 75’i aşan şehirler arasında yer alıyor.

[UHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.