enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2 bin 700 metrede aşı seferberliği

2 bin 700 metrede aşı seferberliği
18 Temmuz 2021
458
A+
A-

UHA HABER / Van’da görevli hemşire Viyan Çakır, yaylada aşı olacak kişilerin kaydını sisteme girebilmek için 2 bin 700 metrede internet erişimini yakaladı. Sağlık Bakanı Koca, Viyan hemşirenin aşı seferberliğindeki mücadelesini sosyal medyada paylaştı.

Sağlık çalışanları yeni tip koronavirüs (COVID-19) döneminde en ön safta mücadele eden ekiplerin başında geliyor.

Pandemi döneminde, tedavi sürecindeki seferberlikliklerinin yanı sıra şimdilerde vatandaşların aşıya kolay erişimi için her noktaya gidiyorlar. Bu isimlerden birisi de hemşire Viyan Çakır.

Van’ın Dağsu Yaylası’nda yaylacıların aşı olabilmesi için bölgeye giden ekipte yer alan Çakır, 2 bin 700 metre yüksekte görevini gerçekleştirdi.

Aşı olacak kişilerin kaydını sisteme girebilmek için önce 2 bin 700 metre yükseklikte internet erişimini yakaladı. Sonra da Dağsu Yaylasında, bin 950 metre yükseklikte yaşayan vatandaşların aşılarını yaptı.

VAN, DAĞSU YAYLASI. Hemşire arkadaşımız Viyan Çakır, aşı olacak kişilerin kaydını sisteme girebilmek için önce 2.700 metre yükseklikteki internet erişimini yakaladı. Sonra da Dağsu yaylasında, 1.950 metre yükseklikte yaşayan vatandaşlarımızın aşılarını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Viyan hemşirenin bu anlarına dair bir fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaştı.

Aşılamada son durum

Türkiye’nin güncel aşılanma haritası Sağlık Bakanlığı’nın covid19.saglik.gov.tr adresinden anlık görüntülenebiliyor.

Buna göre, saat 21.30 itibarıyla Türkiye’nin birinci doz aşı ortalaması yüzde 62,61, ikinci doz ortalaması ise yüzde
32,79.

Türkiye’de 62 milyon 816 bin 975 kişi 3 doz aşısını oldu.

Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir aşılamada yüzde 75’i aşan şehirler arasında yer alıyor.

[UHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.