enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

19 Eylül Gaziler Günü ülke genelinde kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü ülke genelinde kutlandı
20 Eylül 2022
445
A+
A-

Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin 101’inci yıl dönümü olan 19 Eylül tüm Türkiye’de Gaziler Günü olarak kutlandı. Bu anlamlı günde farklı kentlerde düzenlenen etkinlikler ile gaziler yalnız bırakılmadı.

Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin 101’inci yıl dönümü olan 19 Eylül tüm Türkiye’de Gaziler Günü olarak kutlandı. Bu anlamlı günde farklı kentlerde düzenlenen etkinlikler ile gaziler yalnız bırakılmadı.

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında tüm Türkiye’de anlamlı etkinlikler düzenlendi.
Adana’da törenler Atatürk Parkı’nda düzenlendi, Gaziler ile birlikte çok sayıda vatandaş etkinliğe katıldı.

TÜMGAZİDER Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, “19 Eylül Gaziler Günü bedeli can ve kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında, devletimizin bekası uğrunda canlarını harcayanların gurur ve şerefle hatırlandığı, anıldığı bir gündür” diye konuştu.

19 Eylül Gaziler Günü ülke genelinde kutlandı

Erzurum’da da gaziler yalnız bırakılmadı. Yakutiye Gençlik Merkezi çalışanları vatan için göğsünü siper eden kahramanların onuruna kahvaltı verdi.

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Sakarya Şehitliği’nde de tören vardı. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bugün üzerinde yaşadığımız vatanın kuruluş umdelerini, kuruluş şuurunu çocuklarımıza, gençlerimize muhakkak aktarmamız gerektiğini düşünüyorum. Çamura saplanan cephane kağnılarından yerli ve milli İHA’lara, SİHA’lara nasıl geldiğimizi düşünecek ve buna şükrederek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İzmir Foça’daki törende de gaziler ve şehit yakınları onur konuğu olarak yerlerini aldı.

Konuşmalarda gaziliğin temsil ettiği değerler anlatıldı. Ankara Kahramankazan’daki törenin ardından 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Yakınları Derneği ziyaret edildi.

“15 Temmuz olsa şu an yine şu halimde derhal yine giderim”

Hain darbe girişimi gecesinin kahramanlarından Mustafa Zorova da programa katıldı.

15 Temmuz gazisi Mustafa Zorava, “Allah vermesin 15 Temmuz olsa şu an yine şu halimde derhal yine giderim, bir damla kanım varsa vatanım için her zaman vermeye hazırım.”

Programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.