enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Ormanya’ya düşkün leylekler için geldi…

Rusya’dan Ormanya’ya düşkün leylekler için geldi…
15 Ocak 2023
132
A+
A-

Rus Belgesel Fotoğrafçısı, sosyal medyadan da takip ettiği Ormanya’daki göç edemeyen leylekleri fotoğraflamak için 2074 km yol kat etti. Doğa ve belgesel fotoğrafçılığı ile ilgilenen Lozinskaya, özellikle yaban hayvanlarına karşı yapılan çalışmalardan etkilendiğini belirterek, “Düşkün Leylekler Evi” başta olmak üzere “Engelli Kuşlar Barınağı” ve “Pelikan Adası’’nda da çeşitli çekimler gerçekleştirdi.

GÖÇ YORGUNU LEYLEKLER MİSAFİR EDİLİYOR

Kocaeli’nden Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Belgesel Fotoğrafçısı Natasha Lozinskaya, 3 gün boyunca göç edemeyen leyleklerin fotoğraflarını çekerek, yetkililerden leyleklerin neden göç edemediğine dair hikâyeleri hakkında bilgi aldı.

İsviçre’de halkalandığı belirlenen ve yaralı olarak merkeze getirilen bir leyleğin rehabilitasyon sürecini Düşkün Leylekler Evi’nde geçirdiğini öğrenen Lozinskaya, çektiği fotoğrafları aldığı bilgilerle hikayeleştirecek.

Çekimlerin büyük çoğunluğunu düşkün leylekler ile geçiren belgeselci, bakıcı personel ile leyleklerin gündelik bakım koşullarını fotoğraflamayı da ihmal etmedi.

NATASHA LOZİNSKAYA KİMDİR?

Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde yaşayan Natasha Lozinskaya, doğa, belgesel ve sanat fotoğrafçılığı yapıyor. Yaptığı işlerde sosyal ve kültürel özellikleri ön plana çıkarmayı seven sanatçı; fotoğrafların hikayeyi tamamlayan bir unsur olduğunu dile getirerek projelerinde bunun önemli bir rol oynadığını dile getiriyor.

LEYLEKLER NEDEN BURADA?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin prestij projelerinden biri olan Ormanya Doğal Yaşam Parkında düşkün leylekler için hazırlanan açık hava barınağına Düşkün Leylekler Evi adı verildi. Göç yorgunu, yaralı, kırık kanat, eksik telek, yavruyken yuvadan düşme ve darbe sonrası travma gibi sebepler ile

Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen leyleklere gerekli müdahaleler yapılarak tedavi ve rehabilitasyon sürecinden sonra doğaya salınıyor.

[UHA Haber Ajansı, 15 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.