enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’nın PKK tutarsızlığı

Avrupa’nın PKK tutarsızlığı
28 Aralık 2022
573
A+
A-

Paris’teki olayların ardından terör örgütü PKK’nın Avrupa ülkelerindeki faaliyetleri yeniden gündeme geldi. Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesine rağmen, PKK, birliğe üye pek çok ülkeden destek buluyor. Terör örgütünü koruyan Avrupa ülkeleri, terörle mücadelede sorumluluklarını yerine getirmiyor.

Fransa; PKK terörü ile yüzleşiyor. Örgüt destekçileri Paris sokaklarını yakıp yıktı. Ortaya çıkan kaos, Avrupa ülkelerinin teröre bakışını yeniden gündeme getirdi.

Avrupa devletleri, resmi düzeyde PKK’yı terör örgütü olarak kabul ediyor. PKK; 2004’ten bu yana Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde. Ancak bu durum ülkelerin örgüt ile ilişkisini engellemiyor.

PKK suç ağına sahip bir terör örgütü.

Emniyet birimlerinin raporlarına göre terör örgütü PKK insan kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti gibi yasa dışı faaliyetlerden gelir sağlıyor ve suç örgütleri ile iş birliği yapıyor. Buna göre PKK’yı desteklemek, Avrupa ülkeleri için farklı suçlara da destek olmak ve kendi yasalarını çiğnemek anlamına geliyor.

SON DAKİKA FRANSA HABERLERİ: Fransa'da neler oluyor? Terör örgütü PKK Fransa'da neden eylem yapıyor? - Yeni Şafak

Hukuki temellere rağmen Batı ülkeleri PKK’yı desteklemekten vazgeçmiyor.

Türk- Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı, PKK’nın terör listesinde olmasının terörle ilgili uluslararası düzenlemeler için kolaylık sağladığını aktararak, “PKK terör örgütüne mensup kuruluşların Avrupa’da para toplaması terörün finansmanında kullanılması suç. Bunların engellenmesi el konulması tutuklanması gerekiyor” dedi.

Avrupa, terör suçlularının sığındığı bir merkez haline geldi. PKK destekçileri bu ülkelerde kolayca barınıyor. Terör eylemlerinde rol alanlara güvence sağlanıyor.

Terör örgütü PKK yandaşları Paris sokaklarını birbirine kattı: Türkiye aleyhinde slogan attılar - Yeni Şafak

Terör örgütü PKK; başta Almanya, Fransa ve İsveç olmak üzere Avrupa ülkelerinde aktif olarak propaganda faaliyetlerinde bulunuyor.

Örgütü himaye eden ülkeler, terörle mücadelede sorumluluğunu göz ardı ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 28 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.