enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:57 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği, tarım sektöründe yaşanan sorunları masaya yatırdı…

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği, tarım sektöründe yaşanan sorunları masaya yatırdı…
13 Aralık 2022
210
A+
A-

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği, Gıda ve Tarım‘da yaşanan sorunları ele almak için Ankara Demonti Otel’de geniş kapsamlı bir çalıştayı düzenlendi.

Resim önizlemesi

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Canan Ceylan ve beraberindekiler Çalıştay öncesi Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktılar.

HABER: Ali Fikret ER

Ankara’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Muhabiri Ali Fikret ER’in haberine göre, Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği ertesi günü  ‘Gıda ve Tarım‘ çalıştayını gerçekleştirdi.

Resim önizlemesi

Çalıştay öncesi saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Daha sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere, Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Canan Ceylan kürsüye geldi.

Başkanı Canan Ceylan açılışta yaptığı konuşmada, kadının tarımda görülmeyen emeğinin, bugün üretimden tüketime kadar en yoğun kullanılan emeğin kendisi olduğunu belirterek, ülkemizde tarımsal üretimin kadın istihdamının en yoğun olduğu sektör olarak istatistiklere yansıdığını ifade etti.

Başkan Canan Ceylan, ülkemizde çiftçilerin en önemli sorununun üretimde yaşanan girdilerin pahalı olmasından kaynaklandığını hatırlatarak, mağduriyetlerinin önlenmediği gibi, çiftçilerin ürettiği ürüne devlet tarafından da garanti verilmediğini söyledi.

Resim önizlemesi

CEYLAN “AMACIMIZ TARIMDA YAŞANAN YAPISAL SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEBİLMEK, ÇİFTÇİ İLE DEVLETİ BİRBİRİNE YAKLAŞTIRMAK”

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Ceylan, uzmanların, küresel savaş, yeni pandemi riskleri, küresel ısınma ve su kaynaklarının azalışı gibi faktörlerin de gıda güvenliğinin tehdidi dolayısıyla tarımın, geleceğin en stratejik sektörü olduğunu ve bu alana yatırımın önemine dikkat çektiklerini dile getirdi.

Başkanı Canan Ceylan, Ankara Gıda Tarım Üreticileri Derneği olarak amacımız tarımda yaşanan yapısal sorunlara çözüm üretebilmek ve çiftçi ile devleti birbirine yaklaştırmak” olduğunu ifade etti.

CEYLAN; “ KADINLAR TARIM SEKTÖRÜNDE SADECE ÜRETİCİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİRİKTİRİCİ, KORUYUCU VE GELİŞTİRİCİDİR”

”Çiftçimizin bitkisel üretimde en önemli sorunu gübre ve mazot gibi temel girdi maliyetlerinin yüksek olmasıdır” şeklinde konuşan Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Ceylan, şunları söyledi:

“Hayvansal üretimdeki yem maliyetlerinin yüksek olması da bitkisel üretimdeki yüksek maliyetlerden kaynaklanmaktadır. Bu maliyeti düşürmek için desteklerin tabana yayılması ve her çiftçinin faydalanması önceliğimizdir. Bilgi ve teknolojinin olmadığı üretimin verimli olması mümkün değildir. Bu yüzden tarımı daha verimli hale getirmek için eğitim çalışmalarına başladık. Sulama, ekilecek ürün, toprağın analizi, pazarlama konusunda eğitimler pilot bölgelerde devam ediyor. Özellikle tarımla uğraşan kadınlarımız bizim için önem arz ediyor. Kadınlar tarım sektöründe sadece üretici değil, aynı zamanda biriktirici, koruyucu ve geliştiricidir.”

‘EN ÇOK KULLANILAN KADIN EMEĞİDİR’

Canan Ceylan, Mevcut üretim modelinin özellikle kırsalda kadınların ücretsiz aile işçisi veya güvencesiz çalışan iş gücü olarak görülmesine neden olduğuna dikkat çekerek, kadının tarımda görülmeyen emeğinin ise bugün üretimden tüketime en yoğun kullanılan emeğin kendisi olduğunun altını çizdi.

Ceylan, “Bunların yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ve devletin çeşitli kurumlarının verdiği destekler, ne yazık ki çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan işletmeler detaylı olarak bilmiyor. Biz Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği olarak burada devreye giriyoruz. Hem bu konuda bilgilendirme yapıyor hem de çiftçinin faydalanabileceği teşvikler konusunda yol gösteriyoruz. Sadece bununla da kalmıyor, tüm prosedürlerde yanında oluyoruz. Aynı zamanda devletimiz ve üreticilerimiz arasında köprü olup, çıkan tüm mahsule alım garantisi vermek için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

‘TARIMDA ÜRETİCİ OLMAK YETMİYOR’

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Ceylan, birçok ürünün üretiminde dünya lideri olan ülkemizde tarımda markalaşma üzerinde düşünülmesi, harekete geçilmesi gereken önemli konulardan biri olduğunu belirterek, dünya gıda pazarında önemli bir yol sahibi olmak için sadece üretici olmak değil, tanınır ve güvenilir markalar oluşturmak gerektiğinin altını çizdi.

”İçe dönük bir pazardan dışa dönük bir pazara kat edeceğimiz çok yol var” diye konuşan Başkan Canan Ceylan, Markalaşmanın ise bunun en önemli ayaklarından biri olduğunu, Markanın katma değer, Marka ürüne kimlik ve kişilik verdiğine vurgu yaptı.

Canan Ceylan, “Doğru ambalaj ve doğru sunum bir ürünü piyasa değerinin üstünde fiyatlandırır. Güven verir. Bu bağlamda Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği olarak üreticimize, marka yaratımı ve bu markanın yönetimi ile ilgili tüm süreçlerde yardımcı oluyoruz. Sonuç olarak önce üret, sonra tüket prensibi ile yola çıkmış olan derneğimiz, tarımda seferberliği ülke genelinde başlatmış durumda” olduğunu kaydetti.

Resim önizlemesi

Düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Gürbüz Mızrak, TOGEM emekli Genel Müdürü Müslüm Beyazgül ve Türk Dünyası ve Uluslararası İş Adamları Yatırım Birliği Federasyon Genel Başkanı Prof. Dr. Seyit Ahmet Bağcı katıldı.

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.