enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: Ağıralioğlu, Akşener’den habersiz hareket etmiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: Ağıralioğlu, Akşener’den habersiz hareket etmiyor
29 Kasım 2022
154
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamayacağı endişesi taşıdığını söylemesini değerlendirdi. Selvi, “Ağıralioğlu, Akşener’den habersiz hareket etmiyor” ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamayacağı yönünde endişe taşıdığını belirtmesiyle başlayan krize değindi. Selvi, Ağıralioğlu’nun Akşener’den habersiz hareket etmediğini iddia etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını eleştirmişti: Yavuz Ağıralioğlu ve Engin Altay arasında 'kulak çekme' polemiği

Bugünkü yazısında Selvi, şu ifadeleri kullandı:

AĞIRALİOĞLU, AKŞENER’DEN HABERSİZ HAREKET ETMİYOR

“İYİ Parti’nin etkili isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağına ilişkin açıklamaları CHP’de tüyleri diken diken ediyor. En sonunda Engin Altay, Akşener’den, Ağıralioğlu’nun kulağını çekmesini istedi. Peki Akşener çekti mi? Daha önce Ağıralioğlu’nu pasifize eden Akşener, bu kez elini kolunu kıpırdatmadı. Çünkü Ağıralioğlu gibi düşünüyor. Ağıralioğlu, Akşener’den habersiz hareket etmiyor.

AKŞENER KILIÇDAROĞLU’NU İSTEMİYOR

Yoksa Akşener bugün 6’lı masaya oturmadan önce Yavuz Ağıralioğlu’na gereken uyarıları yapardı. Bu arada İYİ Parti kulislerinden edindiğim izlenim, cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecinde bu tür hamlelerin artacağı yönünde. Şurası net; Akşener Kılıçdaroğlu’nu istemiyor. Aynı zamanda kendi işaret ettiği birinin cumhurbaşkanı adayı olması için çalışıyor. CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim 6’lı masanın geleceğini tehdit edecek bir noktaya doğru ilerliyor.

1- Daha önce Koray Aydın ile Buğra Kavuncu da Kılıçdaroğlu ile kazanılamayacağını açıklamıştı.

2- İki parti arasında son iki ayda HDP’ye bakanlık verilmesi tartışması yaşanmış, Akşener, “Biz kalkalım, masaya HDP’yi oturtun” demişti.

3- CHP’li belediyelerden ihale alındığı tartışması nedeniyle İYİ Parti tarafından CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş için suç duyurusunda bulunulmuştu.

4- Hüseyin Baş’ın 6’lı masaya daveti Kılıçdaroğlu operasyonuyla önlenirken, Akşener ilk yenilgisini almıştı.

Henüz cumhurbaşkanı adayı belirlenmeden CHP ile İYİ Parti arasında testi dolmaya başladı.”

[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.