enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:55 Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 25 bin megavatı geçti
10:24 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, Adli Bilimler Kongresi’ne katıldı

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, Adli Bilimler Kongresi’ne katıldı
12 Kasım 2022
475
A+
A-

Adli Tıp Uzmanları Derneği kuruluşunun 30. yılı nedeniyle Aydın’ın Didim ilçesinde 3. Uluslararası ve 19. Ulusal Adli Bilimler Kongresi’ni gerçekleştirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, kongrede UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği de panelist olarak  yer aldı.  

Panelde UCİM derneği adına; UCİM Genel Hukuk Koordinatörü Av. Emel Aydoğan  “Vakalar Üzerinden Çocuk Haklarında Gözetilmesi Gereken Problemler ve Hak İhlalleri“  konusunda bir konuşma yaptı.

UCİM İSTANBUL ADLİ BİLİMLER KONGRESİNE KATILDI

Av. Emel Aydoğan, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de düzenlenen hakların yetişkinlerin haklarına çok benzese de, söz konusu sözleşmenin yetişkinlerin ve hükümetlerin çocukların tüm haklarına erişimlerini sağlamak konusunda ek sorumlulukları olduğunu belirtti.

Av. Emel Aydoğan, “çünkü çocuklar büyüyor, öğreniyor ve bazen de yaşları nedeniyle daha fazla korunmaya ihtiyaç duyuyorlar” dedi.

Tüm çocukların hakları olmasına rağmen, bazen onların bu hakları anlaması ve kullanmasının önünde büyük engellerin bulunduğuna dikkat çeken UCİM Genel Hukuk Koordinatörü Av. Aydoğan, “Örneğin, tüm çocukların her türlü şiddete karşı korunma hakkı vardır. Ancak her gün pek çok çocuk evde, okulda veya bulundukları topluluklarda şiddete tanıklık ediyor veya şiddet görüyor” şeklinde konuştu.

UCİM İSTANBUL ADLİ BİLİMLER KONGRESİNE KATILDI - Şehri Söz Gazetesi

  UCİM İstanbul Hukuk Koordinatörü  Av. Özgür Eraslan ise “Çocuk İstismarı Suçunda Multidisipliner YaklaşımveÇocuk ve Travma”  konularında yaptığı konuşmada,  ülkemizde ve dünyada çocuk istismarı ve ihmali  konusunda az sayıda çalışma yapılmış olmakla birlikte, bu vakalara karşı genellikle ilk başvuru yerleri olan acil servislerde yeterli farkındalık mevcudun olmadığını, arttırılması için gerekli çalışmalar yapılarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Av. Eraslan,  tanı ve tedavisinde multidisipliner yaklaşım esas olup, istismarı önlemek için toplumun, çocukların, öğretmenlerin, sağlık personellerinin bilinç seviyesinin ve duyarlılığının arttırılmasına yönelik eğitim programlarının planlanması ve uygulanması gereklidir. Bu yolla, erken tanıma, önleme çalışmalarına da katkıda bulunabilir” dedi.

Konuşmaları ile panelde büyük ilgi gören UCİM avukatları, çocuk istismarını birçok boyutta ele alarak farkındalık yarattı. Panel sonunda adli tıp uzmanı panelistlerinden UCİM gönüllü üyesi olmak isteyenler oldu. 

***

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği 

Adres: Nisbetiye Mah.Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Sitesi A6 Blok Müstakil Girişli Bahçe 

          Beşiktaş – İstanbul 

[UHA Haber Ajansı, 12 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.