enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NASA teknolojisi elektrikli aracı 5 dakikada şarj etti

NASA teknolojisi elektrikli aracı 5 dakikada şarj etti
14 Ekim 2022
2.797
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

NASA mühendisleri tarafından Uluslararası Uzay İstasyonunda kullanılmak üzere geliştirilen deneysel bir soğutma tekniği, elektrikli arabaların pillerini şarj etmek için gereken süreyi büyük ölçüde azaltmak için uyarlandı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın‘Independent’den aktardığı haberine göre, Karmaşık ısı transfer sistemi, başlangıçta uzayda uygun sıcaklıkları korumak için geliştirildi, ancak bir araştırma ekibi, teknolojinin Dünya’da da uygulanabilir olabileceğini keşfetti.

Elektrikli araçlarda güçlü lityum iyon pillerin şarj edilmesinden kaynaklanan ısı, şarj cihazlarının şu anda ev tipi şarj cihazları için yaklaşık 30 amper ve “hızlı şarj” istasyonları için 350 amper ile sınırlı olduğu anlamına geliyor.

Bu, yaklaşık 20 dakika ile birkaç saat arasında değişen şarj süreleriyle sonuçlanıyor ve yakıtla çalışan bir aracı yeniden doldurmak için gereken süreden çok daha uzun.

Şarj cihazlarının akımının 4,6 katını sağlayabilir

“Aşırı soğutmalı akışlı kaynatma” olarak bilinen yeni teknik, piyasadaki en hızlı elektrikli araç  şarj cihazlarının akımının 4,6 katını sağlayabilir ve bu da şarj sürelerinin beş dakikadan kısa olmasını sağlar.

ABD’deki Purdue Üniversitesi’nden, Nasa’nın Biyolojik ve Fizik Bilimleri Bölümü tarafından desteklenen bir ekip, tekniği, yüksek yük taşıyan kabloları güvenli bir şekilde soğutmak için bir Akış Kaynama ve Yoğunlaşma Deneyi (FBCE) geliştirmek için kullandı.

Nasa bir blog yazısında , “Bu teknoloji, Dünya’da elektrikle çalışan bir arabaya sahip olmayı daha kolay ve daha uygulanabilir hale getirebilir” dedi .

“Bu yeni teknolojinin uygulanması, bir aracı şarj etmek için gereken sürenin benzeri görülmemiş bir şekilde azalmasına neden oldu ve elektrikli araçların dünya çapında benimsenmesinin önündeki en önemli engellerden birini ortadan kaldırabilir.”

Purdue Üniversitesi şu anda teknolojinin gelişimine devam etmek için ek endüstri ortakları arıyor.

[UHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.