enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alanya Belediyesi’nin, ilk kez Avokado Temalı ‘Tropikal Meyve Festivali’

Alanya Belediyesi’nin, ilk kez Avokado Temalı ‘Tropikal Meyve Festivali’
14 Ekim 2022
180
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’deki Antalya’ya bağlı önemli bir turizm ilçesi olan Alanya Belediye tarafından, yıl boyunca düzenlenen etkinlik ve festival programlarına bir yenisini daha ekleyerek bu sene ilk kez Avokado TemalıTropikal Meyve Festivalidüzenliyor.

Antalya’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Alanya turizm ekonomisine tarım ve gastronomi unsurlarını eklemek için yaptığı çalışmalarla göz dolduran Alanya Belediyesi, şehrin marka değerine pozitif katkı sağlayacak yeni konsepti ile Alanya’nın tropikal meyvelerini ve mutfaklarda kullanım alanlarını 21-22-23 Ekim 2022 tarihlerinde bu festival ile buluşturmayı planlıyor.

AVOKADO TEMALI TROPİKAL MEYVE FESTİVALİ YAKLAŞIYOR

ANA TEMA AVOKADO OLACAK

Türkiye’nin tropikal meyve cenneti olan Alanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerin ve üreticilerin yer alacağı festival, bu sene ilk kez ‘Avokado’ temasıyla düzenlenecek olup avokadonun yetiştiriciliğinden işlenmesine ve gastronomi, hediyelik, kozmetik alanında kullanımına kadar pek çok sektörü de bir araya getirecek.

[Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel]

BAŞKAN YÜCEL; “YEPYENİ BİR KONSEPT”

Festival ile ilgili açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya, kent kimliği ve bilincine sahip kurumları ve sakinleri ile birçok öncü çalışmaya imza atmış büyük bir şehir. Turizmin başkenti Alanya aynı zamanda tropikal ürünleri, tarımı ve gastronomisi ile tanınmayı kesinlikle hak ediyor. Bizler de tarım ve gastronomiyi bir potada eriterek yepyeni bir konsept ile ‘Tropikal Meyve Festivali’ düzenliyor ve Alanya’nın önemli ürünlerine dikkat çekmeyi, mutfaklarda kullanım alanlarını genişletmeyi ve üreticilerimizi desteklemeyi hedefliyoruz. 21-22-23 Ekim 2022 tarihlerinde ‘Avokado’ temasıyla düzenlenecek olan festivale tüm halkımızı davet ediyorum.” dedi.

alanya-turizm-ve-sanat-festivali,--003.jpg

GASTROMUTFAK SAHNESİNDE ÜNLÜLER VE GÖSTERİLER

Festival alanında 3 gün boyunca, kurulacak Gastro Mutfak sahnesinde gün boyu ünlü şeflerin avokadolu lezzetler hazırlayıp tarifler vereceği atölyelerin yanı sıra, özellikle alanında uzman konuşmacıların katılımıyla avokadonun yetiştiriciliği, beslenmedeki önemi, sağlığa katkıları ve kozmetik alanındaki uygulamalarının aktarılacağı etkinlikler düzenlenecek. Festival boyunca eğlencenin de alanda hakim olduğu etkinlik akşamları da ünlü isimlerin sahne aldığı müzik ziyafetine dönecek.

Avokadonun ve Alanya’nın tropikal meyvelerinin her yönüyle bir bütün olarak değerlendirileceği ve tanıtılacağı festival süresince farklı yarışmalar da düzenlenecek.

Avokado Çeşitleri | Ailemin Bahçesi

Alanya Ziraat Odası ve Avokadocular Birliği işbirliği ile düzenlenecek olan  ‘En Güzel Avokado Bahçesi’ ve ‘En Ağır Avokado’  yarışmaları bölgemizdeki tüm çiftçilerin rekabetine sahne olacak.  Alın terini toprak ile buluşturan Alanyalı çiftçilerin yer alacağı yarışmaya katılım ücretsiz olup, başvurular Alanya Belediyesine şahsen yapılacaktır.

Veysel kavrayan - independentastonservicing.co.uk

Gazeteci * Veysel KAVRAYAN

[UHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.