enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’den Tarım Bakanı’na: “Pamuk desteklerinin takipçisi olacağım”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’den Tarım Bakanı’na: “Pamuk desteklerinin takipçisi olacağım”
12 Ekim 2022
190
A+
A-

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in pamuk desteklerine ilişkin sorduğu sorulara Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den yanıt geldi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, İYİ  Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in pamuk desteklerine ilişkin sorduğu sorulara yanıt Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, İYİ Partili Sezgin’e verdiği yanıtta Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre pamuk fark ödemesi desteklemelerinin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve kütlü pamuk üreterek satışını gerçekleştiren çiftçilere, 2021 üretim yılı için 13 Mayıs 2022 tarihinden itibaren ödendiğini belirtti, ancak Bakan Kirişçi, Aydın Adnan Sezgin’in ‘desteklerin her yılın Şubat ayında ödenmesi‘ talebine ise Tarım Bakanı Kirişçi tarafından yanıt verilmedi.

[İYİ  Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin]

Tarım Bakanlığı’ndan gelen yanıtların yetersiz olduğunu belirten Sezgin yaptığı açıklamada, “İktidar geçmişte kalmıştır, üreticiler çok daha güncel ve yakıcı sorunlarla boğuşmaktadır. İktidarın, yaşanan ağır ekonomik krizin koşullarına uygun düzenlemeler yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye soru önergesinde, 2021 yılının pamuk desteklerinin ödenmesinde yaşanan gecikmeyi gündeme getirerek, pamuk desteklerinin her yıl gecikmesi nedeniyle üreticilerin bir sonraki ekimin maliyetlerini karşılamakta sıkıntı çektiğini vurgulamıştı.

İYİ Partili Sezgin, pamuk başta olmak üzere tarımsal destekleme ödemelerini yakından takip etmeye devam edeceğini belirterek, “Üreticilerimizin haklarının korunmasının takipçisi olacağım” şeklinde konuştu. (TBMM)

HABER : Ömer AK

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.