enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:49 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:28 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kore Gazisine Madalya Tevcihi Törenine Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kore Gazisine Madalya Tevcihi Törenine Katıldı
6 Ekim 2022
162
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakini Kore Gazisi Selçuk Fidegül’e Kore’nin Ankara Büyükelçisi ve Koreli diplomatlar eşliğinde madalya tevcih edilmesinin mutluluk verici olduğunu bildirdi.

Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Kore Gazisi Selçuk Fidegül’e Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından madalya verilmesi dolayısıyla Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi​​​​​​​’nde tören düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kore Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee ile huzurevi sakinlerinden, madalya sahibi Kore Gazisi Ali Cengiz Türkoğul da törende hazır bulundu.

Bakan Yanık, törende yaptığı konuşmada, çalışmalarının odağında bütün vatandaşların eşit fırsatlardan yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kore Cumhuriyeti, 97 yaşındaki huzurevi sakini gaziyi 72 sene sonra gazilik madalyasıyla ödüllendirdiHizmet için vatandaşların Bakanlığa gelmesini beklemediklerini belirten Yanık, doğrudan ziyaretlerle sohbetler sırasında tespit ettikleri ihtiyaçları karşılamak için harekete geçtiklerini ifade etti.

Bu çalışmalar içinde şehit yakınları ve gaziler için yaptıklarının ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Yanık, çalışmaların manevi tarafının da kendileri için son derece önemli ve kıymetli olduğunu vurguladı.

 450 kuruluşta 27 bini aşkın yaşlıya bakım hizmeti veriliyor

Türkiye’nin dört bir yanında toplam 37 bin kapasiteli 450 kuruluşta, 27 bini aşkın yaşlıya hassasiyetle bakım hizmeti verdiklerini aktaran Yanık, şöyle devam etti:

“Yaşlılarımıza ihtiyaç duydukları tüm sosyal imkanları temin ederek, kuruluşlarımızda misafir etmenin huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Siz değerli büyüklerimizin hayat tecrübeleri bir anlamda adeta hüküm cümlesi haline dönüştürme kabiliyetinizi çok önemsiyoruz. O yüzden Bakanlık olarak siz değerli büyüklerimizin gençlerimizle bir araya gelmesini, onlara o tecrübe aktarımını sağlamanızı da çok önemsiyoruz. Bununla da ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bizim milletimiz yalnızca kendi ülkesi için değil tüm dünyanın huzuru, güvenliği ve barışı için çalışan, üzerine düşen ne varsa asla bundan geri durmayan bir millettir. Tarihte böyleydik, bugün de böyleyiz, gelecekte de böyle olacağız.”

Bakan Yanık, Kore gazisine 'Barış Madalyası' takdim etti - Son Dakika Gündem Haberleri“Onların anılarında büyük bir tarihe şahitlik ediyoruz”

Bakan Yanık, Orta Doğu’da, Afganistan’da, Balkanlar’da ve herhangi bir karmaşanın yaşandığı farklı noktalarda Türk askerlerinin o bölge halkı tarafından sevinçle ve mutlulukla karşılandığını belirtti. Dünya barışına katkı sağlamak için 72 sene önce gözünü budaktan sakınmayan Türk askerlerinin Kore’ye giderek görevlerini yerine getirdiğini ve şerefle Türkiye’ye döndüğünü aktaran Yanık, şöyle devam etti:-

“Ne mutlu ki bu kıymetli gazilerden ikisi bugün bizimle beraber. Onların anılarında büyük bir tarihe şahitlik ediyoruz. Değerli büyüğümüz, gazimiz Selçuk Fidegül Beyefendiye Güney Kore Devleti tarafından gönderilen madalyasını bugün tevcih etmenin gururunu birlikte yaşayacağız. 1950 yılında, Yüce Meclis’in kararıyla yola çıkan siz değerli büyüklerimiz için madalyalar veya beratlar elbette fedakarlıklarınızın karşılığı olamaz. Ancak Güney Kore Devleti’nin aradan geçen 72 yıla rağmen hala bu madalyaları hak edenlere ulaştırma gayretlerini de memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bugün bizimle birlikte olan Kore Cumhuriyeti Büyükelçimiz ve Koreli diplomatlar eşliğinde sembolik değeri çok büyük bu madalyanın, kahramanına ulaştığını görmek benim için ayrıca mutluluk verici bir durum. O günün şartlarında dillerini bilmedikleri, şartlarını bilmedikleri bir coğrafyada mazlumların ve mağdurların yanında olan, canlarını feda eden tüm Kore şehitlerimize ve gazilerimizden ahirete irtihal edenlere bu vesileyle tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Selçuk Fidegül gazimizin şahsında tüm gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum.”

Bakan Yanık, Kore gazisine 'Barış Madalyası' takdim etti - Ankara Haberleri“Bu madalyalar zalimin karşısında durma kararlılığının ifadesidir”

Milletten aldıkları güçle milleti korumak ve yüceltmek için bütün imkanları seferber ettiklerini belirten Yanık, “Bugün kahraman gazimize tevcih edilen bu madalyalar, sizler kadar bizleri de onurlandırıyor. Nesilden nesile bir gurur nişanı olarak aktaracağınız bu madalyalar, bu aziz milletin mazlumun yanında, zalimin karşısında durma kararlılığının bir ifadesidir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yanık ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Won Ik Lee, huzurevi sakinlerinden 97 yaşındaki Kore gazisi Selçuk Fidegül’e madalyasını tevcih etti, huzurevi sakini Kore Gazisi Ali Cengiz Türkoğul’a da Kur-an’ı Kerim hediye etti.

“Gençtim, Türk milletini kurtarmak istedim”

Kore Gazisi madalyasına 72 yıl sonra kavuşan Fidegül şöyle konuştu:

“Çok güzel bir merasimle madalyayı aldım. Çok memnunum. Zamanında Türkiye hakkında aksi bir konuşma yaptığı için ABD madalyalarını iade etmiştik. Türkiye’de aldığım bu madalya benim için daha tesirli oldu. 27 yaşında Kore’ye gittim. Gençtim, Türk milletini kurtarmak istedim. Askerdim, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderildim. Bundan dolayı çok memnundum. Bana iyilik yaptılar.”

Program kapsamında Seyranbağları Huzurevi Genç Büyükler Türk Halk Müziği Korosu konser verdi. Konserde, koroda bulunan bir huzurevi sakini, Bakan Derya Yanık için “Adanalı” şarkısını seslendirdi.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.