enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör örgütü PKK/YPG, Ayn İsa kırsalına yığınak yapmaya başladı

Terör örgütü PKK/YPG, Ayn İsa kırsalına yığınak yapmaya başladı
24 Eylül 2022
225
A+
A-

MİT’in biri sözde yönetici 5 teröristi etkisiz hale getirdiği son operasyonun ardından terör örgütü PKK/YPG, Suriye’nin kuzeyindeki Ayn İsa’da yığınak yapmaya başladı. Örgütün, 13 köyde sivillerin boşalttığı evleri sözde karargah ve silah deposuna çevirdiği ortaya çıktı.

Türkiye sınırına 32 kilometre mesafede bulunan Ayn İsa’da teröristlerin yığınak yapmaya çalıştığı 13 köyden siviller göç etmek zorunda kaldı. Evleri, bölgede tutunmaya çalışan teröristler işgal etti. Hainler, 105 evi sözde karargah ve silah deposuna çevirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri de Rakka ve Ayn el Arap bölgesinden getirilen teröristlerin bulunduğu evleri obüslerle vurdu. Güvenlik güçleri ve MİT, Ayn İsa hattında bu yıl 450’den fazla teröristi etkisiz hale getirirken 600’den fazla saldırıyı engelledi.

Terör örgütünün Ayn El Arap ve Kamışlı gibi bir terör üssü haline getirmeye çalıştığı Ayn İsa kasabası bölgesinde onlarca saldırı girişimi engellenirken, teröristlere kalkan olmak istemeyen siviller ise zorunlu olarak göç ediyor.

M-4 uluslararası karayoluna bitişik konumdaki Ayn İsa kasabasının nüfusu terör örgütü yüzünden 11 binden 6 bine kadar geriledi.

Münbiç'ten kaçan aileler evlerine dönmek için gün sayıyor - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Haber: Bülent Çulcuoğlu

[UHA Haber Ajansı, 24 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.