enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

17-18 Mart 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

17-18 Mart 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
20 Mart 2023
48
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği 17-18 Mart 2023 tarihli Deprem Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan “DASK’ı olmayan depremzedeler, devletin yapacağı konutlar için hak sahibi olamayacak” iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 7269 Sayılı Kanunun geçici 26’ncı maddesindeki düzenlemeyle, genel hayata etkili afet bölgesi kabul edilen alanlarda DASK ile ilgili muafiyet getirildiği ve afetzedelerin mağdur edilmediği aktarıldı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Enkazda bulduğu 500 bin doları çalan Rus arama kurtarma personeli, Moskova’daki evine polis baskın yapınca evdeki paraları pencereden dışarı attı” iddiasının da doğru olmadığı kaydedildi.

Rus medyasında yer alan haberlerde, Moskova’daki Rusakovskaya Caddesi’nde bulunan bir eve düzenlenen baskında, banknotlarla dolu bir çantanın pencereden sokağa atıldığı bilgisinin yer aldığı aktarıldı. Herhangi bir kaynakta, “Türkiye’den para çalan arama kurtarma personeli” şeklinde bir iddiaya rastlanılmadığı, Rus makamlarınca da böyle bir açıklama yapılmadığı vurgulandı.

“Hatay’da gıda, su ve hijyen koşulları nedeniyle büyük bir salgın yaşandığı” iddiasının da gerçeği yansıtmadığı ifade edilen bültende, Hatay genelinde yaşam alanlarının tamamına su verildiği, şebekeye verilen sularda şok klorlama işlemlerinin düzenli yapıldığı belirtildi. Bültende, şunlar kaydedildi:

“Hatay genelinde 80 araç ve 237 personel ile ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır. Hatay’da gıda güvenliği ve hijyenin sağlanması amacıyla gerekli tüm çalışmalar titizlikle yerine getirilmektedir. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, uzman ekiplerce, şahit numuneler düzenli olarak alınmakta ve bu numuneler frigolu araçlarda 3 gün boyunca muhafaza edilmektedir. Öte yandan Hatay’da il düzeyinde görülen hasta vaka sayıları, geçen yılın sayıları ile benzer düzeydedir. Dolayısıyla bir salgın söz konusu değildir.”

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan, “KHK’lılar deprem yardımlarından faydalanamıyor, yurtlarda kalmalarına izin verilmiyor” şeklindeki haberlerin de doğru olmadığı, deprem bölgesindeki afetzedelere tanınan hak ve gönderilen yardımlarda herhangi bir ayrım gözetilmediği kaydedildi. Bültende Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, AFAD ve ilgili kurumların, afetzedelerin yurtlarda kalmaması veya yardım almamasına ilişkin bir düzenleme veya tebliğinin kesinlikle söz konusu olmadığı bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.