enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:22 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu: İhlalden vazgeçmezlerse adaların egemenliği tartışılır

Bakan Çavuşoğlu: İhlalden vazgeçmezlerse adaların egemenliği tartışılır
8 Haziran 2022
250
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina’nın adaları silahlandırmasına ilişkin, “İhlalden vazgeçmezlerse adaların egemenliği tartışılır. Yunanistan’ın içine düştüğü durum içler acısı” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti amacıyla Ankara’da bulunan Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Çavuşoğlu, konuşmasında şunları kaydetti;

Uluslararası ilişkilerde inişler çıkışlar, gerginlikler dostluklar olabiliyor bunlar doğal şeyler. Malesef Yunanistan’ın içine düştüğü durum içler acısı. Bir şeyi çok iyi başarıyorlar. En haksız durumda bile ne kadar haklı olduklarını anlatmada ve ağlamada çok başarılılar. Bir de gelip yüzünüze gelip sarılırlar, arkasını döndüğü zaman nefret, kin, yalan, iftira bunlar siyasetçilere ve ülkelere yakışan şeyler değil.

Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin. Silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmediğini söylesin. İhlali sonlandırmazsa adaların egemenliği tartışmasını başlattık zaten bu adaların egemenliği tartışılır.

[UHA Haber Ajansı, 08 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.