enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:32 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:13 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Muhalefetin güven vermeyen söylemi!

Muhalefetin güven vermeyen söylemi!
15 Haziran 2022
654
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Muhalefetin söylem yetersizliği malum. 20 yıllık Ak Parti iktidarının ardından bile ekonomi başta olmak üzere birçok konuda daha üstün bir anlatı üretemediler” dedi.

Hasan Basri Yalçın kimdir? Hasan Basri Yalçın kaç yaşında ve nerelidir?Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, SABAH Gazetesi’nde kaleme aldığı köşesindeki ‘Muhalefetin güven vermeyen söylemi!‘ başlıklı yazısında, “İcraatı geçtik de söylem düzeyinde vaat bile üretmediklerini düşünüyorum. Mesela ekonomi konusunda ne yapmayı vaat ettiklerini hiçbirimiz bilmiyoruz. Dış politika ve güvenlik alanında ne düşündüklerini kendilerinin bile bildiğini sanmıyorum. Bütün hikâyeyi getirip yasladıkları yer “Erdoğan karşıtlığı.” Bunu da saldırgan bir söylemle süslemekten başka bir iş yaptıkları yok” diyor.

Durum böyle olunca muhalefetin oy oranlarını artırmasının da mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Yalçın, AK Parti’nin her seçim öncesinde kararsızlar sorunu yaşasa da bu kararsızların muhalefete yönelmediğine dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, “Çünkü muhalefetin ne dediği bile belli değil. Dahası bazı konularda öylesine gereksiz noktalara savruluyor ki, muhalefet kararsız seçmende bile bunlardan iktidar olmaz duygusu meydana getiriyor. Özellikle dış politika ve güvenliği ilgilendiren birçok konuda gördük” diyor.

Muhalefetin Erdoğan’a muhalefet etmeyi Türkiye’nin çıkarlarına muhalefet etmekle karıştırdığını ifade eden Prof. Dr. Yalçın,” Türkiye’nin Suriye’den asker çekmesi gerektiğine dair beyanatlardan tutun da Karabağ’da Türkiye’nin oynadığı role karşı bile takındıkları tavır ülkenin çok büyük çoğunluğunun beklentilerinin tersine işliyor” şeklinde aktarıyor.

“En son olarak Yunanistan’la yaşana gerilim esnasında bile Yunan tezlerini Türk tezlerinden daha çok seslendiren isimlere rastlıyoruz” diyen İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, ‘Muhalefetin güven vermeyen söylemi!‘ başlıklı yazısını şöyle noktalıyor:

“Neredeyse “Yunanistan haklı, Türkiye haksız” diyecekler. Halbuki tarih boyunca ve özellikle bugünlerde Yunanistan Türkiye’nin dış politikada en az kusurlu olduğu alanlardan biridir. Yunanistan kışkırtıcı ve rahatsız edici taraftır. Türkiye ise tüm konulara daha mantıklı ve adaletli bir çerçeveden yaklaşır. Ve halkta da bunun doğrudan karşılığı vardır.

Dolayısıyla muhalefet Yunanistan konusunda bile doğru düzgün bir söylem üretemediği için vatandaşta güven oluşturması imkansıza yakındır. Herkes basit bir ezberi tekrar ediyor. Ekonominin seçimler üzerindeki etkisinden dem vuruyor. Tabii ki doğru. Vatandaş cebine bakar. Ama tek baktığı şey bu değildir. Genelde oy verdiği parti ve liderle bir güven bağı kurmaya çalışır. O güven bağını Erdoğan bunca zaman kendisi başarıyla sürdürdü. Ama muhalefet bu konuda yine sınıfta kalacak gibi. Seçmen tek tek bütün konuları değerlendirir ama en sonunda bir toplu karar verir. O da ülkeyi yönetmekte kime güvenebileceğiyle ilgilidir. Ve muhalefet bu noktayı yine ıskalıyor”.

[UHA Haber Ajansı, 15 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.