enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:03 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
07:59 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
06:41 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
06:31 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
06:28 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
00:22 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
00:08 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna-Rusya savaşı, Türkiye’ye avantaj getiren Orta Lojistik Koridoru’nu öne çıkardı

Ukrayna-Rusya savaşı, Türkiye’ye avantaj getiren Orta Lojistik Koridoru’nu öne çıkardı
20 Mayıs 2022
1.482
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Çin’deki tedarik zinciri kriziyle birlikte transit hacmi 7 kattan fazla artan Kuzey Lojistik Koridoru, son aylarda yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, Türkiye’den geçen Orta Lojistik Koridoruna kayıyor.

Tırport Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan’ın, Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘ya  açıklamalarda bulundu.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ORTA LOJİSTİK KORİDORU'NU ÖNE ÇIKARDI

Dr. Akın Arslan, Ukrayna-Rusya savaşının, Türkiye’den geçen ve Avrupa’ya uzanan Orta Lojistik Koridoru’nu ön plana çıkardığını belirterek, “Çin’deki tedarik zinciri kriziyle birlikte transit hacmi 7 kattan fazla artan Kuzey Lojistik Koridoru, son aylarda yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, Türkiye’den geçen Orta Lojistik Koridoruna kayıyor. Savaş nedeniyle Kuzey lojistik koridorundaki Ukrayna hattı kapalı olduğundan, Rusya’ya giden araçlar Türkiye üzerinden Gürcistan’ı kullanmaya başladılar” dedi.

KUŞAK-YOL ORTA KORİDORU, İPEK YOLUNA CAN SUYU VERECEKTİR – Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi – SASAM

Orta Lojistik Koridoru ve Kuzey Lojistik Koridorunun önemi hakkında bilgi veren Tırport Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, Orta Lojistik Koridorunun, Bulgaristan-Yunanistan’dan başlayan Türkiye üzerinden İran-Gürcistan- Azerbaycan üzerinden Çin’e uzanan meşhur İpek Yolu olduğuna dikkat çekti.

Dr. Akın Arslan, Kuzey Lojistik Koridorunun ise, Avrupa’nın kuzey doğusundaki hattan Rusya-Kazakistan üzerinden ilerleyen Çin’e uzanan akstır olduğunu hatırlatarak, Ukrayna-Rusya savaşı öncesi, pandeminin de etkisiyle Kuzey Lojistik Koridorundaki yük taşımacılığı trafiğinin yaklaşık 7 kattan fazla arttığının altını çizdi.

TRT_Francais_680*100 banner

Ukrayna-Rusya savaşının bu trafiğe büyük darbe vurduğunu söyleyen Arslan, Savaş nedeniyle, Türkiye’den geçen Orta Lojistik Koridorunun stratejik bir hale dönüştüğünü ve tercih edilmeye başladığını ifade etti.

Başkan Dr. Akın Arslan, bu durumun, Türkiye için büyük bir fırsata dönüşebileceğini ve Türkiye’nin gelecek 10 yıl içinde 500 milyar dolarlık bir üretimi kendi coğrafyasına çekebileceğini, ayrıca, önümüzdeki 10 yıl içinde Orta ve Kuzey Lojistik koridorundaki lojistik hacminin 1.5 trilyon doları geçmesinin beklendiğini anlattı.

Bekleme ücreti ve serbest süre | iran parsiyel nakliye, iran nakliye

Tırların bekleme süreleri uzadı

Savaş nedeniyle tırların bekleme süresinin uzadığına işaret eden Tırport Başkanı Dr. Akın Arslan, Ukrayna-Rusya savaşının, pandemiyle yıldızı parlayan Kuzey Lojistik Koridoruna büyük zarar verdiğini hatırlatarak, “UND verileri göre, Türkiye’den çıkabilmek için 1500 Tır, ülkeye geri dönmek için 6-7 bin Tır, en az 35 gün sınır kapılarında kuyruk oluşturuyor” dedi.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Dr. Akın Arslan, bazen Tır’ların bekleme sürelerinin 45-50 güne kadar dahi uzayabildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Nitekim, savaş nedeniyle, Karasu ve Odessa üzerinden Rusya’ya olan transit yük taşımacılığı güzergahı kullanılamaz hale gelince, Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır kapısı olan Sarp Sınır Kapısı’na yoğunluk arttı. Gürcistan’dan Rusya’ya varış süresi, 15 günden 30 güne çıkmış oldu. Ayrıca, bekleyen her Tır’ın yaklaşık 200 doların üzerinde günlük maliyeti bulunuyor.”

Tırport dünyanın ilk 15 lojistik teknoloji şirketi arasında - TechnoLogic

Tırport 1,5 milyon kamyonu yönetmeyi hedefliyor

Başkan Dr. Akın Arslan, Türk lojistik teknolojileri startup’ı Tırport’un dünyanın sayılı lojistik teknolojileri arasında yer aldığına dikkat çekerek, Tırport’un, önümüzdeki 5 yıl içinde sahip olduğu teknolojiler ve pazaryeri gücüyle, Kuzey ve Orta Lojistik koridorlarındaki farklı ülkelere ait 1,5 milyon kamyonu yönetmeyi ve yönlendirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Yine, yapay-zeka destekli olarak geliştirmekte olan yeşil gümrük teknolojileri ile gümrüklerden hızlı geçişi sağlatmayı ve beklemeleri en aza indirmeyi amaçladığını dile getiren Dr. Akın Arslan, Crunchbase’te dünyanın en önemli 10 lojistik teknolojisi ve dijital yük servisleri arasında yer alan Tırport’un, günümüzde 6 dilde ve 7 ülkede tüm dijital platformlarda (iOS, Android, web, iPAD) yer alarak, lojistiğin uçtan uca dijital olarak yönetilmesini sağladığını kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.