enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Moskova’nın intikamı!

Moskova’nın intikamı!
17 Nisan 2022
486
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / SABAH Gazetesi Yazarı Mehmet BARLAS, Rusya’nın, amiral gemisi Moskova’nın batırılmasının intikamını Ukrayna’nın Kiev şehrinden aldığına dikkat çekiyor

Mehmet Barlas: Erdoğan'ın 2023'te cumhurbaşkanı seçilememe ihtimalini düşünmek bile istemiyorum - 21.01.2022, Sputnik TürkiyeMehmet BARLAS, ‘Moskova’nın intikamı!’ başlıklı köşe yazısında, Cumartesi günü bütün gün bombalanan kentte çok sayıda sivilin öldüğünün de söylendiğinin altını çiziyor.

SIRPLARDAN RUSYA’YA DESTEK
Bu arada Sırbistan’da da Rusya lehine gösterin olduğunu hatırlatan  BARLAS, “Ruslar ile Sırplar kardeştir” sloganıyla gösteri yapan Sırpların, bütün gün Moskova’yı desteklediklerini, yani bölgedeki gerilimin artarak devam ettiğini, gerilim arttıkça da ekonomik krizin tüm dünyada derinleştiğini ve artık kıtlığın hayatımızın bir parçası olduğunu ifade ediyor.

BEYAZ TÜRKLER NİYE MUTSUZ?
Mehmet BARLAS, internette Beyaz Türkler ile AK Parti seçmenleri arasındaki tartışmalara rastladığını belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

“Beyaz Türk” kavramı, rahmetli Ufuk Güldemir’in ürettiği, günümüzdeki sınıf ve siyasi davranış farklarını vurgulayan bir deyim.

AK Parti seçmenlerine göre, Tayyip Erdoğan bugün ülkeyi yönetmeyeceğim dese ülkeyi yönetecek kişi bulmak çok kolay değilmiş.

Beyaz Türklere göre ise Tayyip Erdoğan’ın en büyük zaafı, Türkiye’yi dünyadan kopartmasıymış. Kendi yörüngesinde bir ülke olan Türkiye’nin artık Batı’nın sevgisini ve ilgisini çekmemesi onları çok rahatsız ediyormuş”.

BATI’NIN UYDUSU OLMUŞLAR
“AK Partili seçmenlere göre, eski Türkiye’yi temsil eden Beyaz Türkler, Batı ülkelerinin uydusu olarak yaşamaya alışmışlar ve bu aşağılık kompleksinden kurtulamıyorlarmış” diyen BARLAS, “Erdoğan’ın temsil ettiği Türkiye ise asla uydu olamazmış. Beyaz Türkler yapılan yatırımlara alışkın değillermiş. Köprüler, yollar, hızlı trenler falan Beyaz Türklerin kafasını karıştırıyormuş. Özellikle Yenikapı’dan binip Boğaz’ı geçerek kendini Üsküdar’da bulan Türkler, sanki Türkiye’nin dışındaki bir dünyayı temsil ediyorlarmış” şeklinde aktarıyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN MİSYONU
SABAH Gazetesi Yazarı Mehmet BARLAS, yazını şöyle noktalıyor:

“Ayrıca AK Partili seçmene göre, Deniz Baykal’ın yerine getirilen Kılıçdaroğlu, yeni bir Türkiye’nin inşası için değil eski Türkiye’ye dönüşü gerçekleştirmek için bu göreve getirilmiş.
Beyaz Türklerde argümanlardan ve fikirlerden daha çok Tayyip Erdoğan nefreti ön plana çıkıyor.
Ve bu tartışma böyle yıllardır uzayıp gidiyor. Sizce hangi taraf haklı?”

[UHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.