enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Moskova’nın intikamı!

Moskova’nın intikamı!
17 Nisan 2022
490
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / SABAH Gazetesi Yazarı Mehmet BARLAS, Rusya’nın, amiral gemisi Moskova’nın batırılmasının intikamını Ukrayna’nın Kiev şehrinden aldığına dikkat çekiyor

Mehmet Barlas: Erdoğan'ın 2023'te cumhurbaşkanı seçilememe ihtimalini düşünmek bile istemiyorum - 21.01.2022, Sputnik TürkiyeMehmet BARLAS, ‘Moskova’nın intikamı!’ başlıklı köşe yazısında, Cumartesi günü bütün gün bombalanan kentte çok sayıda sivilin öldüğünün de söylendiğinin altını çiziyor.

SIRPLARDAN RUSYA’YA DESTEK
Bu arada Sırbistan’da da Rusya lehine gösterin olduğunu hatırlatan  BARLAS, “Ruslar ile Sırplar kardeştir” sloganıyla gösteri yapan Sırpların, bütün gün Moskova’yı desteklediklerini, yani bölgedeki gerilimin artarak devam ettiğini, gerilim arttıkça da ekonomik krizin tüm dünyada derinleştiğini ve artık kıtlığın hayatımızın bir parçası olduğunu ifade ediyor.

BEYAZ TÜRKLER NİYE MUTSUZ?
Mehmet BARLAS, internette Beyaz Türkler ile AK Parti seçmenleri arasındaki tartışmalara rastladığını belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

“Beyaz Türk” kavramı, rahmetli Ufuk Güldemir’in ürettiği, günümüzdeki sınıf ve siyasi davranış farklarını vurgulayan bir deyim.

AK Parti seçmenlerine göre, Tayyip Erdoğan bugün ülkeyi yönetmeyeceğim dese ülkeyi yönetecek kişi bulmak çok kolay değilmiş.

Beyaz Türklere göre ise Tayyip Erdoğan’ın en büyük zaafı, Türkiye’yi dünyadan kopartmasıymış. Kendi yörüngesinde bir ülke olan Türkiye’nin artık Batı’nın sevgisini ve ilgisini çekmemesi onları çok rahatsız ediyormuş”.

BATI’NIN UYDUSU OLMUŞLAR
“AK Partili seçmenlere göre, eski Türkiye’yi temsil eden Beyaz Türkler, Batı ülkelerinin uydusu olarak yaşamaya alışmışlar ve bu aşağılık kompleksinden kurtulamıyorlarmış” diyen BARLAS, “Erdoğan’ın temsil ettiği Türkiye ise asla uydu olamazmış. Beyaz Türkler yapılan yatırımlara alışkın değillermiş. Köprüler, yollar, hızlı trenler falan Beyaz Türklerin kafasını karıştırıyormuş. Özellikle Yenikapı’dan binip Boğaz’ı geçerek kendini Üsküdar’da bulan Türkler, sanki Türkiye’nin dışındaki bir dünyayı temsil ediyorlarmış” şeklinde aktarıyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN MİSYONU
SABAH Gazetesi Yazarı Mehmet BARLAS, yazını şöyle noktalıyor:

“Ayrıca AK Partili seçmene göre, Deniz Baykal’ın yerine getirilen Kılıçdaroğlu, yeni bir Türkiye’nin inşası için değil eski Türkiye’ye dönüşü gerçekleştirmek için bu göreve getirilmiş.
Beyaz Türklerde argümanlardan ve fikirlerden daha çok Tayyip Erdoğan nefreti ön plana çıkıyor.
Ve bu tartışma böyle yıllardır uzayıp gidiyor. Sizce hangi taraf haklı?”

[UHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.