enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Kartepe’de Açelye Akkoyun’a büyük ilgi

Kocaeli Kartepe’de Açelye Akkoyun’a büyük ilgi
12 Mart 2022
322
A+
A-

KOCAELİ – UHA HABER / Kocaeli Kartepe Belediyesi Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Yazar-Dizi Oyuncusu Açelya Akkoyun Kartepe’ye geldi ve bir söyleşiye katıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre,  Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde düzenlenen etkinlik dolayısıyla Kartepe’ye gelen Yazar-Dizi oyuncusu Açelya Akkoyun’a kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Kartepeli bayanlar katıldı.

KADINLARIMIZ ÇOK DEĞERLİ

Programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman “Kartepemiz, ilimizin yanı sıra bölgemizin en güzel yeridir. Doğasının yanı sıra, insanı ve kadınıyla çok güzeldir. Anadolunun kültüründen kopmuş sevgi ve ilgiyi, halen yaşatan çok değerli kadınlarımızdır. Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız sunan, fedakarlığın simgesi olan, milletlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde etkin role sahip olan kadınlarımız bizim için çok değerli.  Kartepemize ve sonra ülkemize hizmetleriyle değer katan, tüm kadınlara örnek olacak başarılarıyla adlarından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan, cesur, üretken ve özgüveni yüksek kadınlarımız, güçlü Türkiye’nin en temel güvencesidir. Bu vesile ile mücadeleleri, fedakarlıkları, emekleri asla ve asla bir gün ile sınırlandırılamayacak olan güçlü Türk kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.  Her koşulda;  üreten, çalışan kadınlarımızın imkanlarımız ölçüsünde maddi-manevi desteklerimizle yanında olduk ve olacağız.” dedi.

KADINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACIDIR

Başkan Kocaman “Cennet anaların ayaklarının altındadır diyen bir Peygamberimiz var bizim. Kendini çağdaş ve modern zanneden bir çok devletten daha fazla kadınımıza değer vermekteyiz. Kadınlarımızın hayatın her noktasında olmasını istiyoruz. Kadınlar başımızın tacıdır. Gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, toplumsal hayatın her alanında etkinlik alanlarını artırması büyük önem taşımaktadır.” açıklamasında bulundu.

KADIN EVİN DİREĞİDİR

Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar ise “Bizim Türk toplumun da Hakan’ın yanında Hatun dediğimiz eşi her zaman yer almıştır. Peygamber Efendimizin yanında her zaman eşleri olmuştur. Pandemiden yeni yeni çıkıyoruz. Bu durum aile içerisinde iletişimi büyük ölçüde durdurmuştur. Aile içerisinde iletişimi sağladığımızda ailenin huzuru ve mutluluğu da artmaktadır. İletişim olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Kadın evin annesi aynı zamanda direği, söğüt ağacıdır” ifadelerini kullandı.

AKKOYUN; KARTEPELİYİM

Konuşmaların ardından söz alan Yazar-Oyuncu Açelya Akkoyun, kadına verdikleri değerden dolayı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’a ve Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar’a teşekkür etti.

Sözlerine Kartepeli olduğunu belirterek başlayan Akkoyun “Hayatıma konservatuarı bitirerek başladım. 94-95 yıllarında ilk set günümde Maşukiye’ye geldim. Buraya geldiğim zaman cennet gibi bir yer olduğunu gördüm. Çok beğendim. İki yıl sonra buradan ev aldım. Bu sayede Kartepeli oldum” dedi.

DENGEYİ ARAMALIYIZ

“Burada çok sıcak insanlarla karşılaştım” diyen Akkoyun,  “Kadın erkek gece ile gündüz gibidir, bir günü oluşturur. Ne gecesiz bir gün olur, ne gündüzsüz bir gün olur. Hukuksal olarak da, Allah katında da hepimiz eşitiz. Bence kadın erkek arasında dengeyi yakalamak çok kıymetlidir”  açıklamasında bulundu. Akkoyun konuşmasının son bölümünde “İyi Ki Kadınım” kitabının yazılış hikayesini anlattı.

[UHA Haber Ajansı, 12 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.