enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya, Rusya’ya karşı sert yaptırımların uygulanacağını bildirdi

Almanya, Rusya’ya karşı sert yaptırımların uygulanacağını bildirdi
24 Şubat 2022
401
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya’ya sert yaptırımların uygulanacağını belirterek “Rusya, tek başına bu yolu seçti”dedi.

(UHA) UluslararasıTRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin ‘TRT Haber’den aktardığı haberine göre, Bu krizi diplomatik yollarla barışçıl çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını ancak Rusya’nın görüşme tekliflerine cevap vermediğini belirten Baerbock, “Bugün farklı bir dünyada uyandık. Bu gece aylarca süren hazırlık, yalan ve propagandadan sonra Başkan Putin, tehditlerine korkunç eylemlerini takip ettirdi” ifadesini kullandı.

Baerbock, buna karşı hazırlıklı olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu sabah hepimiz şaşkınız ancak çaresiz değiliz. Bu olaylara hazırlandık ve şimdi ortaklarımızla ve müttefiklerimizle ilerleyeceğiz ve Ukrayna’daki dostlarımızla her adımı koordine edeceğiz. Bugün AB, NATO ve G7’de eş güdüm içinde olacağız. Rusya’ya karşı en ağır yaptırımları içeren tüm paketi yola koyacağız. Güvenliğimizi ve müttefiklerimizi güçlendireceğiz.”

Alman vatandaşlarına Ukrayna’yı terk etme çağrısı

Ukrayna’da bulunan vatandaşlarının ülkeyi derhal terk etmelerini isteyen Baerbock, “Son günlerde bu yönde birçok kez çağrıda bulunduk. Ülkeyi güvenli şekilde terk edemiyorsanız şimdilik güvenli bir yerde kalın” uyarısında bulundu.

Baerbock, Kiev’deki Alman Büyükelçiliğinde kalan geçici personelin güvenlik nedeniyle geri çekilmesi kararını aldığını belirterek, “Duruma göre Büyükelçiliğin çalışmalarına geçici olarak Lviv’den mi yoksa başka bir yerden mi devam edeceğine karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

Bu müdahalenin Almanya’da da sonuçlarının olacağına işaret eden Baerbock, “Doğrudan çevremizdeki bu savaşın Almanya’da bizim için de sonuçları olacaktır. Rusya’ya yönelik yaptırımlar, fiyatların yükselmesi ve borsaların düşmesi Almanya’yı da etkileyecek. Bu durumu biz seçmedik” dedi.

Baerbock, son yıllardaki barışın ve refahın temelinin Avrupa’daki barış düzeni olduğunu vurgulayarak, “Şimdi kararlı bir şekilde hareket etmezsek daha da yüksek bir bedel öderiz” diye konuştu.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 24 Şubat 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.