enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →
4 Şubat 2022
563
A+
A-

KİEV – UHA HABER HABER / Türkiye ile Ukrayna arasında “İleri Teknolojiler, Havacılık ve Uzay Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması” imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye ile Ukrayna arasındaki “Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in 10’uncu Toplantısı” dolayısıyla bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilerek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi imkanları ele alındı.

Stratejik ortak olan Türkiye ile Ukrayna arasında özellikle savunma sanayisi alanında gelişen ilişkilerde farklı bir aşamaya geçilerek, iki ülke arasında “İleri Teknolojiler, Havacılık ve Uzay Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması” hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin nezaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov anlaşmayı imzaladı.

Ortak çalışma alanları genişletilecek

Anlaşma çerçevesinde 2035 yılına kadar Türk yatırımlarına kurumlar vergisi, katma değer vergisi, gümrük vergisi istisnaları sağlanacak ve Türk firmalarının ileri teknoloji, havacılık ve uzay alanında Ukrayna’da yapacakları yatırımlara özel teşvikler verilecek.

İki ülke arasındaki ortak çalışma alanları genişletilecek. Üretimin, bilimsel ve teknik potansiyelin verimli kullanılması için uygun koşullar yaratılacak. Yüksek teknoloji ve havacılık endüstrisinde Türk şirketlerinin yatırım ortamının iyileştirilmesine olanak sağlanacak.

“Anlaşma, ortak proje geliştirme ve yatırım ikliminin oluşması için önemli”

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi-SAHA İstanbul Başkanı Haluk Bayraktar, anlaşmanın stratejik ortak olan iki ülkenin ekonomik ilişkilerini, ticaret hacmini ve yüksek teknoloji geliştirmeye yönelik çalışmalarını daha ileri bir noktaya taşıyacağına işaret ederek, “Anlaşma, iki ülke arasında artık alıp satmaktan ziyade ortak proje geliştirme ve yatırım ikliminin oluşması için önemli bir adım. Ukrayna devleti yüksek teknoloji ve havacılık alanlarındaki tüm Türk firmalarının yatırımları için bir koruma kalkanı oluşturuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Anlaşmanın, gümrük ve vergi muafiyetleri getireceğine dikkati çeken Bayraktar, “İki ülkenin, teknolojinin farklı katmanlarında uzmanlaştıkları alanlarda birbirlerinden öğrenecekleri çok şey var. Anlaşmayla yakın gelecekte dünya sahnesinde kendinden söz ettirecek çok önemli projeler geliştirileceğine inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

11 yıllık stratejik ortaklık

Türkiye ve Ukrayna arasında, 25 Ocak 2011’de, iki ülkeyi stratejik ortak seviyesine ulaştıran Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in oluşturulmasına yönelik ortak deklarasyon imzalanmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 04 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.