enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:55 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:25 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
09:24 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
09:07 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:59 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:49 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
00:45 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
00:40 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
00:20 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
00:08 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
09:57 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
08:57 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
06:54 Dünya Avrupa’nın ortasındaki soykırıma sessiz kaldı: Srebrenitsa
00:53 Cumhurbaşkanı Edoğan, “Pek çok tuzağa, oyuna, senaryoya, sinsi saldırıya maruz kaldık”
00:46 Ankara 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
00:33 Emine Erdoğan: Kadınların emeğiyle şekillenen güçlü yarınlara olan inançla, birlik ve başarı dileklerimle
00:22 ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

15 Temmuz Derneği’nden açıklama yapan emekli amirallere suç duyurusu

15 Temmuz Derneği’nden açıklama yapan emekli amirallere suç duyurusu
6 Nisan 2021
592
A+
A-

UHA HABER / 15 Temmuz Derneği, açıklama yapan emekli amiraller hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, sorumlu kişilerin “Anayasa’yı ihlal” suçundan cezalandırılması istendi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin karşısındaki meydanda toplanan 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu üyeleri adına açıklamayı, Danışma Kurulu Üyesi oyuncu Ahmet Yenilmez yaptı.

Yenilmez, 104 emekli amiralin Montrö Sözleşmesi bahanesiyle bir açıklama yayınladığını hatırlatarak, bu açıklamada “Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidiyle karşılaşabilecektir” ifadelerinin kullanıldığını anlattı.

27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da ve son olarak 15 Temmuz’da darbecilerin kullandığı sözleri hatırlatan bu tehdit dilini şiddetle kınadıklarını belirten Yenilmez, 15 Temmuz gecesi canını hiçe sayarak işgal girişimini engelleyen 251 şehidin aziz hatıraları, 2 bin 700’den fazla gazinin görülmemiş cesareti, milletin basireti ve ferasetinin dün gibi akıllarda olduğunu söyledi.

“Darbe hevesleriniz artık bu ülkede miadını doldurdu”

Ahmet Yenilmez, bir gece yarısı böyle bir açıklama yayınlama cüretini gösteren emekli amirallere “Darbe hevesleriniz artık bu ülkede miadını doldurdu” demek istediklerini aktararak, şunları kaydetti:

“Bu millet bir daha ne sizin ne de vesayet odaklarının bildirilerine pabuç bırakmaz. İşte bu nedenle bugün burada 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kim olursa olsun darbeye yeltenen, hatta aklının ucundan geçiren herkes artık hukuk önünde hesabını verecek.”

“104 emekli amiralin bildirisi bizim nezdimizde hadsizliktir”

Yenilmez, Türk milletinin 15 Temmuz’da olduğu gibi milli iradeyi hiçe saymaya çalışan her girişime aynı kararlılıkla karşı duracağını anlatarak, “104 emekli amiralin bildirisi bizim nezdimizde hadsizliktir. Yani demokrasi nöbetimiz devam ediyor. 15 Temmuz’da nerede durduysak bugün de oradayız. Son FETÖ’cü hesap verene, son darbeci yargılanana, son darbe heveslisinin hevesi kursağında kalana kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Anayasa’yı ihlal” suçundan cezalandırılmaları istendi

Açıklamanın ardından yönetim kurulu üyeleri, 104 emekli amiral hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sundu.

Dilekçede, açıklamanın kaleme alınmasında ve yayımlanmasında görevli ve sorumlu kişilerin tespit edilmesi ve bu kişilerin “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmaları istendi.

Büro Memur-Sen üyelerinden suç duyurusu

Büro Memur-Sen İstanbul 7 No’lu Şube Başkanı Murat Cantürk ve bir grup sendika üyesi de İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, açıklamada bulunan emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.