enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →
28 Kasım 2021
284
A+
A-

MADRİD-UHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Türkiye ve Pakistan arasında süre gelen dayanışma diğer ülkelere örnek teşkil edecek niteliktedir. Gücünü halklarımız arasındaki istisnai yakınlıktan almaktadır.” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 143. Genel Kurul toplantılarına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan Meclis Başkanı Asad Kaiser ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin üst düzeyde olmasından memnuniyet duyduğunu vurgulayan TBMM Başkanı Şentop, bunun büyük potansiyele sahip ekonomik ilişkilere de en iyi şekilde yansıması gerektiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Şentop, “Pakistan ile ticari ilişkilerimizi mümkün olan her alanı değerlendirerek ilerletmek ve çeşitlendirmek Türkiye için önemli bir hedeftir. Savunma sanayisi de ülkelerimiz arasında daha da büyütülmeye çok müsait iş birliği alanıdır.” diye konuştu.

İkili ticari ilişkilerde ilaç endüstrisi, gıda, enerji ve altyapı alanlarında verimli iş birlikleri olabileceğinin altını çizen Şentop, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) mekanizmasının yüksek verimlilik açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Şentop ayrıca TBMM’nin ev sahipliğinde 9-10 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansına Pakistan Meclis Başkanı Kaiser’i davet etti.

[UHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.