enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa’nın TEKNOFEST başarısı

Bursa’nın TEKNOFEST başarısı
27 Eylül 2021
1.634
A+
A-

UHA HABER / TEKNOFEST 81 ildeki genç yetenekleri çatısı altında buluşturdu. Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi, öğrencilerinin başarısıyla öne çıktı.

Mustafa Kemal AtatürkUludağ Üniversitesi 25 takım ve 175 öğrenciyle TEKNOFEST’te yer aldı. Genç yeteneklerin tasarımları ödülleri topladı.

Tasarladıkları İHA, sabit kanat yarışlarında ikincilik ödülü getirirken, hidromobil ve elektromobil araç tasarımları da tanıtım yaygınlaştırma ödülü aldı.

Bursa Teknik Üniversitesi birinci, Uludağ Üniversitesi ikinci oldu

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sami Kılavuz, “Burada İHA’dan tutun da elektromobil, hidromobil, sağlıkta yapay zeka ve biyoteknolojik gelişmelerle ilgili projelerimiz yer aldı. Hakikaten gençler umut vadediyor. Bu gençleri görünce Türkiye’nin 2053, 2071 vizyonuna tabi öncelikle 2023 vizyonuna çok umutla baktığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

2018’de Avrupa Şampiyonu olan Barbaros’a büyük ilgi

Uludağ Üniversitesi UMAKİT takımının 2018’de Avrupa Şampiyonu olan aracı Barbaros da TEKNOFEST’te yer aldı. Hidrojenle çalışan araç ilgi odağı oldu.

UMAKİT takım kaptanı Oğuzhan Aydın, “Araç, 2018 yılında Avrupa birincisi oldu. Diğer aracımız da hibrit sistemle çalışıyor o aracımızda bu yıl yarışa katılarak teknik inovasyon ödülünü aldı. Bize verilen desteklerle bu araçları yapabiliyoruz. Eğer bize bu destekler verilmeseydi kendi imkanlarımızla daha düşük bütçeli araçlar yapabilecektik. TEKNOFEST’e bu sayede teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bursa’nın 52 finalisti var”

Bursa Teknik Üniversitesi ise TEKNOFEST’e 100 takımla katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, tamamen yeni dizayn edilmiş bölümler, hocalar ve eğitim stratejisi olan bir üniversite olduklarını belirterek, 52 tane finalistleri olduğu bilgisini paylaştı.

7 öğrenciden oluşan Öztürk takımı 8 aylık çalışmaları sonucunda birinciliği elde etti.

[UHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.