enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →
12 Ağustos 2021
375
A+
A-

UHA HABER / Hollanda, yasa dışı Afgan göçmenler konusundaki tutumunu değiştirerek, Hollanda’ya sığınan Afganistan vatandaşlarını önümüzdeki altı ay boyunca sınır dışı etmeyeceğini açıkladı. Almanya ise sürenin ne kadar olacağına dair bir tarih vermedi.

Hollanda’nın bu kararı, Hollanda’nın da dahil olduğu Avrupa Birliği’nin (AB) altı üye devleti tarafından Avrupa Komisyonu’na hitaben göçmenlerin geri gönderilmesi konusunda yazılan mektubun içeriğiyle çelişiyor.

AB’nin altı üye devleti, AB’nin yürütme organı Avrupa Komisyonu’na bir mektup yazarak, yasa dışı Afgan sığınmacıların geri gönderilmelerinin engellenmemesini talep etmişti.

Hollanda Adalet Bakanı Yardımcısı Ankie Broekers-Knol parlamentoya gönderdiği mektupta, Hollanda’nın Afganistan’la ilgili politikasını Ekim’de güncellemeyi planladığını ancak oradaki “hızla kötüleşen durumun ışığında” simdi bu kararı verdiklerini belirtti.

Broekers-Knol, “Durum, böyle değişimler ve gelişmelerden geçiyor. Gelecek zamanda durum çok belirsiz olduğu için kararları ve sınır dışı etme uygulamalarını dondurmaya karar verdim” dedi.

Almanya’da ise İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı Afganistan’ın güvenlik durumundaki mevcut gelişmeler nedeniyle şu an için sınır dışı uygulamasını askıya aldı.” ifadesini kullandı.

Almanya bir süredir iltica müracaatları reddedilen Afgan sığınmacıları ülkelerine sınır dışı ediyordu.

ABD ve NATO güçlerinin Afganistan’dan 31 Ağustos’ta tamamen çekilme kararı almasından sonra, katı şeriat kurallarını tekrar yürürlüğe sokmak için savaşan Taliban ülkedeki toprak kazanımlarını artırmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 12 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.