enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelenskiy tüm dünyayı sokaklara çağırdı

Zelenskiy tüm dünyayı sokaklara çağırdı
25 Mart 2022
747
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna’da Rus işgalinin birinci ayı dolarken Devlet Başkanı Zelenskiy, dünya çapında Ukrayna’ya destek gösterileri düzenlenmesi çağrısı yaptı. Zelenskiy, NATO’dan destek talebini de yineledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna’da Rus işgali birinci ayını doldururken Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesine destek için tüm dünyada sokaklara çıkılarak protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Zelenskiy Perşembe gecesi yayınladığı video mesajında “Meydanlarınıza, sokaklarınıza çıkın. Kendinizi gösterin, sesinizi duyurun. İnsanların, özgürlüğün, barışın, Ukrayna’nın önemli olduğunu söyleyin” dedi.

Ukrayna’nın Rusya’nın beklemediği bir direniş gösterdiğini belirten Zelenskiy, “Bu bir bağımsızlık savaşı ve kazanmak zorundayız. Her kenti yeniden inşa edecek, işgalcilerden işledikleri her suç için hesap soracağız. Halkımızın tümü özgür bir Ukrayna’da yaşayacak” diye konuştu.

Zelenskiy AP'ye canlı bağlandı: Avrupa değerleri için canımızı feda ediyoruz! haberi - FinansGündem.com

NATO’dan destek talebi

Dün Brüksel’de düzenlenen NATO zirvesine video konferans yoluyla katıldığını hatırlatan Ukrayna Devlet Başkanı, İttifak’tan ülkesinin ihtiyacı olan silahlar dahil, “etkili ve kısıtsız” destek sağlamasını istediğini kaydetti.

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı askeri harekat sonrasında Ukrayna hükümetinin kısa sürede düşmesi beklentisi gerçekleşmedi. NATO tahminlerine göre Ukrayna’daki savaşta dört haftada 7 bin ila 15 bin Rus askeri hayatını kaybetti. Rusya 1979’da başlayan Afganistan’daki on yıllık işgal sürecinde toplam 15 bin askerini kaybetmişti.

Rusya’nın resmi verilerinde yapılan son güncellemeye göre ise 2 Mart itibarıyla 500 asker öldü, yaklaşık bin 600 asker yaralandı. Ukrayna tarafı kendi askeri kayıplarıyla ilgili bilgi vermiyor. Son olarak Zelenskiy iki hafta önce yaptığı bir açıklamada, savaşta bin 300 Ukrayna askerinin öldüğünü bildirmişti.

On milyon kişi evinden oldu

BM verilerine göre savaş nedeniyle Ukrayna’da yaklaşık 10 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken 3 milyon 600 bin kişi başka ülkelere kaçtı.

Topçu ateşi altındaki başkent Kiev’de Belediye Başkanı Vitali Kliçko’nun verdiği bilgiye göre savaşın başlangıcından bu yana 264 sivil hayatını kaybetti.

Çatışmaların en yoğun olduğu güneydeki Mariupol kentinde ise yetkililer en az 2 bin 300 kişinin yaşamını yitirdiğini bildiriyor.

Zelenskiy, savaş öncesinde 430 bin nüfusa sahip kentte halen 100 bin sivilin bulunduğunu, sivillere gıda ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin tedarikinde zorluklar yaşandığını kaydetti.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir.

[UHA Haber Ajansı, 25 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.