enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelenski Tank Sevkiyatının Hızlanmasını İstedi

Zelenski Tank Sevkiyatının Hızlanmasını İstedi
19 Ocak 2023
471
A+
A-

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Dünya Ekonomik Forumu’na video link bağlantısı ile katılarak Batılı tedarikçilerden tank ve hava savunma birimlerini daha hızlı göndermelerini istedi.

Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos'a hangi ülkeler katılacak?İsviçre’nin Davos kentinden TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Muhabiri Daria KALENİUK‘un haberine göre, Zelenski’nin, Dünya Ekonomik Forumu’na video link bağlantısı, Batılı müttefiklerin Almanya’daki Ramstein hava üssünde biraraya gelmelerinden bir gün önceye denk geldi.

Batılı ülkeler toplantıda, Berlin’in Kiev’e Leopard tankları gönderilmesine izin verip vermeyeceğine odaklanacak.

Zelenski, “Ukrayna’ya hava savunma sistemlerinin sağlanması Rusya’nın yeni füze saldırılarından önce olmalı. Batı’nın tank sevkiyatı Rus tanklarının yeni bir işgalinden daha önce gelmeli” diye konuştu.

Rusya’nın komşusu Ukrayna’yı işgalinden bu yana neredeyse 11 ay geçti. Rus ordusu Ukrayna’nın doğusunda ve güneyinde bazı toprakları elinde tutuyor. Ancak Moskova doğuya doğru ilerlemeye çalışırken birçok kaynağını tüketti.

Zelenski, “Doğuda her gün çatışmalar var. Biz sağlam ve dirençli duruyoruz” dedi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Davos’taki toplantıda Rusya’nın gelecek birkaç ay içinde yeni bir saldırı düzenlemeye hazırlanmasından endişe ettiğini söyledi, bu nedenle Kiev’e modern tank ve füzelerle ilave destek gönderilmesinin önemine dikkat çekti.

Polonya ve Finlandiya, Almanya’nın onaylaması halinde Kiev’e Leopard tankları göndermeye hazır olduklarını bildirmişti. Berlin hafta başında yaptığı açıklamada, bu konunun Almanya’nın yeni savunma bakanının gündeminin ilk maddesi olacağını söyledi.

Almanya hükümeti, Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in istifasının ardından Boris Pistorius’u savunma bakanı olarak atamıştı.

Forumda içişleri bakanının bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından kendi kişisel güvenliğinden kaygı duyup duymadığı sorulması üzerine Zelenski, kaygı duymadığını söyledi.

Zelenski, “Görüşlerim değişmedi. Mühimmata ihtiyacımız var. Hiçbir yere acelem yok” dedi.

Konuşması öncesinde Zelenski, forumun katılımcılarından Kiev yakınındaki helikopter kazasında hayatını kaybeden 14 kişiyi anmak için bir dakika sessizlik istedi.

Kazada hayatını kaybedenler arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastirski’nin yanı sıra diğer yetkililer, mürettebat ve bir çocuk vardı.

Helikopterin çarptığı binanın bir çocuk yuvası olduğu ve kaza sırasında içeride çocukların ve çalışanların olduğu belirtilmişti.

Cumartesi günü 45 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna’nın Dnipro kentindeki Rus saldırısını hatırlatan Zelenski, Rusya’yı “terör ihraç etmekle” suçladı. Moskova ise sivilleri hedef alan bu saldırıdan Ukrayna hava güçlerini sorumlu tutmuştu.

Daria Kaleniuk | World Economic Forum

Gazeteci* Daria Kaleniuk

***

Yazar hakkında

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.

[UHA Haber Ajansı, 19 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.