enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yurtdışında bahçe duvarlarının güneş panelleriyle yapılması fikri son yıllarda oldukça popülerleşmeye başladı

Yurtdışında bahçe duvarlarının güneş panelleriyle yapılması fikri son yıllarda oldukça popülerleşmeye başladı
3 Şubat 2025
225
A+
A-

Tarım ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Sedat Akar, “Bu teknoloji sayesinde çatılarına güneş panelleri kurulamayan tarımsal ticari işletmeler ve butik evler güneş enerjisinden yararlanarak sürdürülebilir enerjiden faydalanabilecek” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Tarım ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Sedat Akar, yurtdışında bahçe duvarlarının güneş panelleriyle yapılması fikrinin son yıllarda oldukça popülerleşmeye başladığını belirterek, “bunun arkasında birkaç neden var: Güneş panelleri, yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alır ve çevre dostu” olduğuna dikkat çekti.

Bursa'nın tarım ve hayvancılığı için önemli adım

Sedat Akar, Almanya gibi ülkelerde, yenilenebilir enerjiye geçişin çok önemli olduğunun altını çizerek, bu tür yenilikçi çözümlerin, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağladığını ve bahçe duvarı gibi genellikle “atıl” olarak kalan alanların, güneş panelleriyle dönüştürülerek enerji üretim alanına dönüştürülmüş olduğunu ifade etti.

Güneş panellerinin, ilk yatırım maliyeti açısından başta pahalı görünebileceğini dile getiren Akar, ancak uzun vadede enerji tasarrufu sağladığı için ekonomik fayda sağlayabileceğini ve ayrıca Güneş enerjisi üreterek, elektrik faturalarını önemli ölçüde düşürebileceğini hatırlattı.

Tarım ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Sedat Akar, Almanya’da güneş enerjisi üretimi konusunda sağlanan teşvikler ve destekler sayesinde, bu tür yenilikçi projelerin daha cazip hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Güneş panelleriyle yapılan bahçe duvarları, hem estetik açıdan hoş bir görünüm sunabilir hem de fonksiyonel bir amaca hizmet eder. Sadece bir duvar olarak değil, aynı zamanda enerji üreten bir yapıyı da aynı anda barındırmış olur. Böylece daha verimli kullanım sağlanmış olur. Yurtdışında bazı ev sahipleri ve belediyeler, özellikle dar alanlarda yatay güneş enerjisi panelleri kullanmak yerine dikey yerleştirilen panelleri tercih ediyorlar. Bahçe duvarları gibi dikey alanlar, güneş panellerinin yerleştirilebileceği ek alanlar sunar, böylece daha fazla enerji üretimi sağlanabilir”.

Çevre bilinci konusunda,  ileride batı ülkeleri ve karbon ayak izini azaltmak amacıyla daha fazla yenilenebilir enerji çözümleri arayışında olunacağını kaydeden Sedat Akar, Güneş enerjisinden yararlanmak, fosil yakıtların kullanımını azaltarak daha temiz bir enerji elde edilmesini sağlar. Bütün bu sebeplerle, sadece çimento ve tuğla gibi geleneksel inşaat malzemelerine dayalı değil, aynı zamanda enerji üreten yapılarla geleceği şekillendiriyor. Bu tür projeler, geleceğin sürdürülebilir şehirleri için örnek teşkil edebilir. Bizde betonlaşan hormonel bir Bursa değil çevresiyle yeşile dönen Bir Bursa hayal ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.