enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’ın EastMed hazımsızlığı: ABD Türkiye’yi tercih etti

Yunanistan’ın EastMed hazımsızlığı: ABD Türkiye’yi tercih etti
19 Ocak 2022
339
A+
A-

ATİNA – UHA HABER / Yunan basınının gündeminde ABD’nin Eastmed projesinden çekilmesi var. Bir gazete Washington’un Yunanistan’ı Doğu Akdeniz’de yüzüstü bıraktığını yazdı. Diğer bir site ise “Biden’ın EastMed’i terk etmesi, Doğu Akdeniz’deki yeni Türk zaferidir” dedi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, ABD’nin EastMed projesinden desteğini çekmesi, günlerdir Yunan basının manşetlerinden düşmüyor.

Konuyla ilgili Greek City Times gazetesinde Paul Antonopoulos imzasıyla bir makale yayımlandı.

Makalede, Joe Biden yönetiminin Türkiye ile herhangi bir çatışma yaşamamak adına EastMed projesinden desteğini çektiği savunuldu.

Yunan makamlarının ABD’ye, kamuoyu önünde herhangi bir tepki göstermemesi eleştirilirken, Miçotakis’in “ABD’nin desteği çekmesi önemli değil.” açıklaması yeterli görülmedi.

Makalede, göreve geldiğinde Biden’a Yunan halkının yüzde 54’ünün destek verdiği çekilme kararı sonrası ise ABD’nin Yunanistan’daki imajının zedelendiğine işaret edildi.

“Washington için Yunanistan Türkiye kadar önemli değil”

Ayrıca makalede, bu sürecin, Atina’nın yüzünü Avrupa Birliği’ne (AB) dönme ihtimalini güçlendirdiği savunuldu.

Makalede, “Washington, Yunanistan’ın kendileri için Türkiye kadar önemli olmadığını kanıtladı. ABD, hiçbir hükümetin, hatta bir müttefikin bile onlara güvenemeyeceğini bir kez daha kanıtladı.” ifadelerine yer verildi.

“Doğu Akdeniz’deki yeni Türk zaferi”

Yunan haber sitesi Defencenet de benzeri bir yazı kaleme aldı.

“Biden’ın EastMed’i terk etmesi, Doğu Akdeniz’deki yeni Türk zaferidir” başlıklı yazıda, “Son zamanlarda Biden hükümeti, çok net bir Türkiye yanlısı ‘dönüş’ sergiledi” değerllendirmesi yapıldı.

[UHA Haber Ajansı, 19 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.