enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan bayram namazı kılınmasına izin vermedi

Yunanistan bayram namazı kılınmasına izin vermedi
14 Temmuz 2022
836
A+
A-

15 Temmuz

ATİNA – UHA HABER / Yunanistan, Selanik yakınlarındaki Aleksandria’da Müslüman azınlığa mescit izni vermiyor. Bölgede yaşayan bine yakın Türk, bu yıl da bayram namazını kılamadı. Din görevlisi Musa Çolak, danıştayın lehte karar vermesine rağmen Yunan makamlarının yapının mescit olarak kullanılmasına izin vermediğini söyledi. Çolak yaşanan süreci TRT Haber’e anlattı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber’ kaynaklı haberine göre, Selanik yakınlarındaki Aleksandria’da yaşayan Batı Trakya Türkleri bu bayramı da buruk geçirdi.

Yunan makamları bölgedeki mescitte bu yıl da bayram namazı kılınmasına izin vermedi. Dernek çatısı altında hazırlanan ve mescit olarak kullanılan yapı 2017 yılından bu yana Yunan makamlarının kullanım engeline takılıyor.

Gerekli prosedürleri hazırlayarak başvuru yapan dernek yetkilileri sudan bahanelerle 3 kez red kararıyla karşılaştı.

Danıştay’dan dernek lehine karar

2020’de mahkeme, Yunan makamlarının lehine karar verince konu Danıştay’a taşındı.

Danıştay’ın dernek lehine kararına rağmen Din ve Eğitim İşleri Bakanlığı kararı görmezden geldi, yine bir bahaneyle mescidin kullanımına izin vermedi.

“Mahkeme kararına rağmen Yunan makamları engelliyor”

İskeçe Müftülüğü’nün bölgeye atadığı din görevlisi Musa Çolak süreci TRT Haber’e anlattı:

Kazanılan bir davamız var. Bu davaya rağmen Din İşleri Bakanlığı hala eften püften sebeplerden dolayı bize izin vermemek için ısrarla direniyor. Bu insanlar Avrupa Birliği vatandaşı, Yunanistan vatandaşı ilk önce tabii birçok haktan mahrumlar.

Advertisement

Müslüman mezarlığına da izin vermiyorlar

20 binden fazla nüfusu olan bölgede 1000’e yakın Batı Trakya Türkü yaşıyor.

Türkler sadece eğitim ve ibadet yeri bulmakta değil, mezarlık bulmakta da zorlanıyor zira Yunan makamları Müslüman mezarlığına izin vermiyor.

Cenazeler yıllardır, yüzlerce kilometre uzaktaki mezarlıkta defnediliyor.

[UHA Haber Ajansı, 14 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.