enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan bayram namazı kılınmasına izin vermedi

Yunanistan bayram namazı kılınmasına izin vermedi
14 Temmuz 2022
841
A+
A-

15 Temmuz

ATİNA – UHA HABER / Yunanistan, Selanik yakınlarındaki Aleksandria’da Müslüman azınlığa mescit izni vermiyor. Bölgede yaşayan bine yakın Türk, bu yıl da bayram namazını kılamadı. Din görevlisi Musa Çolak, danıştayın lehte karar vermesine rağmen Yunan makamlarının yapının mescit olarak kullanılmasına izin vermediğini söyledi. Çolak yaşanan süreci TRT Haber’e anlattı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber’ kaynaklı haberine göre, Selanik yakınlarındaki Aleksandria’da yaşayan Batı Trakya Türkleri bu bayramı da buruk geçirdi.

Yunan makamları bölgedeki mescitte bu yıl da bayram namazı kılınmasına izin vermedi. Dernek çatısı altında hazırlanan ve mescit olarak kullanılan yapı 2017 yılından bu yana Yunan makamlarının kullanım engeline takılıyor.

Gerekli prosedürleri hazırlayarak başvuru yapan dernek yetkilileri sudan bahanelerle 3 kez red kararıyla karşılaştı.

Danıştay’dan dernek lehine karar

2020’de mahkeme, Yunan makamlarının lehine karar verince konu Danıştay’a taşındı.

Danıştay’ın dernek lehine kararına rağmen Din ve Eğitim İşleri Bakanlığı kararı görmezden geldi, yine bir bahaneyle mescidin kullanımına izin vermedi.

“Mahkeme kararına rağmen Yunan makamları engelliyor”

İskeçe Müftülüğü’nün bölgeye atadığı din görevlisi Musa Çolak süreci TRT Haber’e anlattı:

Kazanılan bir davamız var. Bu davaya rağmen Din İşleri Bakanlığı hala eften püften sebeplerden dolayı bize izin vermemek için ısrarla direniyor. Bu insanlar Avrupa Birliği vatandaşı, Yunanistan vatandaşı ilk önce tabii birçok haktan mahrumlar.

Advertisement

Müslüman mezarlığına da izin vermiyorlar

20 binden fazla nüfusu olan bölgede 1000’e yakın Batı Trakya Türkü yaşıyor.

Türkler sadece eğitim ve ibadet yeri bulmakta değil, mezarlık bulmakta da zorlanıyor zira Yunan makamları Müslüman mezarlığına izin vermiyor.

Cenazeler yıllardır, yüzlerce kilometre uzaktaki mezarlıkta defnediliyor.

[UHA Haber Ajansı, 14 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.