enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunan uzmandan ‘Türkiye’ uyarısı: Yunan basını ilişkilerde gerilimi artırıcı işlev görüyor

Yunan uzmandan ‘Türkiye’ uyarısı: Yunan basını ilişkilerde gerilimi artırıcı işlev görüyor
22 Ocak 2022
331
A+
A-

ATİNA – UHA HABER / Eski Yunan Büyükelçi ülkesinin medyasını Türkiye ile ilgili yanıltıcı bilgiler içeren haberler konusunda uyardı. Prof. Dr. Ioakimidis, “Türkiye’nin güya izole olduğu görüntüsünü sürekli yansıtarak bir mit oluşturuyoruz. Bu gerçekle bağdaşmıyor” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre,Eski TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriYunan Büyükelçi ve Eski Dışişleri Bakanlığı Danışmanı, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Panayotis Ioakimidis, ERT radyosuna verdiği röportajda, Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İlişkilerde “toksik ortam” oluşturulmaması için medyaya sorumluluk düştüğüne işaret eden Ioakimidis, “Türkiye’nin güya izole olduğu görüntüsünü sürekli yansıtarak bir mit yaratıyoruz. Bu, gerçekle bağdaşmayan bir şey.” dedi.

“Medya gerilimi artırıcı olarak işlev yapıyor”

Ioakimidis, Türkiye’nin eylemleri ve Türkiye’den yapılan açıklamalar için sıkça “provakatif” yorumu yapan Yunan basını için değerlendirmelerine şöyle devam etti:

 “Basın tamamıyla olmasa da büyük çoğunlukla kendi görüşlerini de içeren renklendirilmiş haberler sunuyor. Gazetecilik prensiplerinin ihlal edilmesi diyebiliriz. Medya, bilgilendirme ve soğukkanlılığı artırıcı değil, gerilimi artırıcı işlev yapıyor. Bu çok rahatsız edici.” 

Bazı haberlerin veriliş şeklinin birtakım “mitlere ve yanlış anlamalara” neden olduğunu söyleyen Ioakimidis, “Sonuç olarak Türk-Yunan ilişkilerindeki kısır döngüyü kırmak için bir çıkış ve imkan aramaya yönelik hiçbir çabaya müsaade etmeyen bir atmosfer oluşmasına neden oluyor.” dedi.

“Tek yol Türkiye ile ortaklık” 

ABD’nin Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme çerçevesinde ilk adım olarak EastMed’den desteğini çektiğini hatırlattı.

Ioakimidis daha önce konuya ilişkin yazdığı bir makalede Türkiye’yi bölgesel bir güç olmaktan alıkoymaya yönelik her türlü politikanın çıkmaza gireceğine dikkat çekerek, “Tek yol Türkiye ile ortaklık” ifadelerini kullanmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 22 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.