enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
11:01 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yıldız Savaşları rekora doymuyor

Yıldız Savaşları rekora doymuyor
8 Ekim 2021
6.367
A+
A-

UHA HABER / Yıldız Savaşları’nın yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’ Disney’e rekor gelir sağladı. Uzay savaşçılarının efsanesi ayrıca şirketin marka değerini de artırdı.

Mustafa Kemal AtatürkDisney’in geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği kar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32 artarak 2,9 milyar doları buldu. Disney daha önce üç aylık bir dönemde hiç bu kadar yüksek bir kazanç elde etmemişti. Bu başarının nedeni ise çok açık: Geçtiğimiz haftasonunda gişe geliri, iki milyar doları aşan Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’. Bilim kurgu efsanesi serinin, Amerika’nın köklü şirketlerinden Disney için bir talih kuşu olduğu ve şirketin yıldızını giderek parlattığı söylenebilir.

Filmstill Star Wars The Force Awakens

Londra’da bulunan Brand Finance adlı analiz kuruluşunun araştırmasına göre Disney, Yıldız Savaşları serisi sayesinde dünyanın en güçlü markası konumuna yükseldi. Yapılan analizde ‘Star Wars’ sadece marka değerinin 10 milyar dolar olduğu saptandı. Yani ‘Disney’in filmin telif haklarını devralmak için eserin yaratıcısı George Lucas’a 2012 yılında dört milyar dolar ödemesine değdi’ denilebilir.

Filmstill Star Wars The Force Awakens

Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi olan ‘Güç Uyanıyor’ vizyona girdikten 12 gün sonra ilk rekorunu kırmış ve bir milyar dolar gişe geliri elde etmişti. Daha önce hiçbir film bu kadar kısa sürede bu başarıyı yakalayamadı. Şu an iki milyar dolar gişe gelirini aşan filmin, 2,8 milyar dolar ile rekoru elinde bulunduran 2009 yapımı Avatar ve 2,2 milyar dolar ile ikinci sırada yer alan 1997 yapımı Titanik’i geride bırakması bekleniyor.

Filmstill Star Wars The Force Awakens

Yıldız Savaşları’nın yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’ 28 Şubat 2016 Pazar gecesi düzenlenecek Oscar Ödül Töreni’nde, aralarında ‘En İyi Görsel Efekt’ ve ‘En İyi Film Müziği’nin de bulunduğu beş dalda yarışacak.

EK Kaynaklar * dpa

[UHA Haber Ajansı, 08 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.