enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yıldız Savaşları rekora doymuyor

Yıldız Savaşları rekora doymuyor

UHA HABER / Yıldız Savaşları’nın yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’ Disney’e rekor gelir sağladı. Uzay savaşçılarının efsanesi ayrıca şirketin marka değerini de artırdı.

Mustafa Kemal AtatürkDisney’in geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği kar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32 artarak 2,9 milyar doları buldu. Disney daha önce üç aylık bir dönemde hiç bu kadar yüksek bir kazanç elde etmemişti. Bu başarının nedeni ise çok açık: Geçtiğimiz haftasonunda gişe geliri, iki milyar doları aşan Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’. Bilim kurgu efsanesi serinin, Amerika’nın köklü şirketlerinden Disney için bir talih kuşu olduğu ve şirketin yıldızını giderek parlattığı söylenebilir.

Filmstill Star Wars The Force Awakens

Londra’da bulunan Brand Finance adlı analiz kuruluşunun araştırmasına göre Disney, Yıldız Savaşları serisi sayesinde dünyanın en güçlü markası konumuna yükseldi. Yapılan analizde ‘Star Wars’ sadece marka değerinin 10 milyar dolar olduğu saptandı. Yani ‘Disney’in filmin telif haklarını devralmak için eserin yaratıcısı George Lucas’a 2012 yılında dört milyar dolar ödemesine değdi’ denilebilir.

Filmstill Star Wars The Force Awakens

Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi olan ‘Güç Uyanıyor’ vizyona girdikten 12 gün sonra ilk rekorunu kırmış ve bir milyar dolar gişe geliri elde etmişti. Daha önce hiçbir film bu kadar kısa sürede bu başarıyı yakalayamadı. Şu an iki milyar dolar gişe gelirini aşan filmin, 2,8 milyar dolar ile rekoru elinde bulunduran 2009 yapımı Avatar ve 2,2 milyar dolar ile ikinci sırada yer alan 1997 yapımı Titanik’i geride bırakması bekleniyor.

Filmstill Star Wars The Force Awakens

Yıldız Savaşları’nın yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’ 28 Şubat 2016 Pazar gecesi düzenlenecek Oscar Ödül Töreni’nde, aralarında ‘En İyi Görsel Efekt’ ve ‘En İyi Film Müziği’nin de bulunduğu beş dalda yarışacak.

EK Kaynaklar * dpa

[UHA Haber Ajansı, 08 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.